petak, 02.10.2020 11:05

Prijatelji (1994)

Friends (Originalni naziv)

komedija

Radnja serije prati živote, međusobne odnose, ljubavi i humoristične situacije šestero prijatelja

sez.5 ep.7Ross se spet preseli k prijateljem. Toda njegove nadležne navade jim gredo na živce, zato ga poskušajo prepričati, da si najde svoje stanovanje. Ross se vda in se je pripravljen vseliti v majhno stanovanje, toda Joeyju in Chandlerju je kmalu žal, da sta ga prepričala. Medtem se Phoebe začne dobivati s sanitarnim inšpektorjem, ki zapre vse restavracije, v katerih skupaj obedujeta.
 
Režija: Gary Halvorson, Kevin Bright, Michael Lembeck
Scenarij: David Crane, Marta Kauffman, Ted Cohen
Uloge: Jennifer Aniston, Courteney Cox, Lisa Kudrow, Matt LeBlanc, Matthew Perry...

Filmografija

Naši junaci serije (Rachel, Phoebe, Monica, Ross, Chandler i Joey) žive u New Yorku, gdje se odvija velik dio radnje. Najčešće lokacije su dva stana u kojima junaci žive. Veći dio radnje odvija se i u kafiću “Central Perk”, a periodično se ubacuju Rossov i Phoebein stan te bezbroj jednokratnih lokacija...

Radnja prati živote, međusobne odnose, ljubavi i humoristične situacije šestero prijatelja - Rachel, Phoebe, Monice, Rossa, Chandlera i Joeya. Redovito su se pojavljivali i konobar Gunther (u čak 57 epizoda), Rossovi i Monicini roditelji Jack (21 epizoda) i Judy (20 epizoda). Od važnijih likova još se pojavljivala i Janice Litman (18 epizoda), koja je hodala s Chandlerom, a ostala je zapamćena po svome iritantnom "Oh My God”, Rossov sin Ben te Mike Hanigan, za kojega se Phoebe udaje u posljednoj, desetoj sezoni. U seriji su gostovale i mnoge zvijezde, a svoju premijeru je imala davne 1994. godine. Likovi su prikazani kako i priliči jednoj tako popularnoj i dugotrajnoj seriji. Kod svakog se lika jasno očituju njihove vrline, ali naravno i mane, kojima je u ovoj seriji posvećena jedanka pozornost. Serija u produkciji NBC-a prikazuje skupinu prijatelja koji uče živjeti s manama drugih, ali i sa svojim manama. Prikaz mana kroz humor te prikaz "običnih ljudi”, a ne "savršenih, plastičnih, čovjekolikih bića”, jedna je od činjenica koja je zasigurno privukla toliki broj gledatelja "Prijatelja”.

Komentari (15)

Foto