utorak, 21.01.2020 21:00

CSI (2000)

CSI (Originalni naziv)

drama kriminalistički

CSI je prvo i originalno izdanje kriminalističke drame o rješavanju zločina forenzičnim procedurama

sez.7 ep.10Grissom istražuje smrt radnika iz peradarne, koji je nađen u kupki koja služi za omamljivanje pilića strujom prije nego ih zakolju. U međuvremenu je opet nađena mini maketa mjesta zločina. Jezivo je slična onim ranijima.
 
Režija: Richard J. Lewis, Danny Cannon, Kenneth Fink
Scenarij: Anthony E. Zuiker, Carol Mendelsohn, Naren Shankar
Uloge: Ted Danson, Elisabeth Shue, George Eads, Jorja Fox, Eric Szmanda, ...

Filmografija

Radnja prati kriminaliste iz Las Vegasa, a za rješavanje slučajeva koriste se elementi dedukcije, nasilnih tema i odnosa među likovima.

U gradu kocke i zabave koji živi danonoćno kriminal nikada ne spava. Las Vegas je grad instant-uspjeha, prepun igara na sreću za one naivne i sretne, krcat posjetiteljima koji su laka meta različitih vrsta zlikovaca, uvjerenih da je Las Vegas meka kriminala i da nikada neće biti uhvaćeni. Na njihovu veliku žalost, tu je odjel lasvegaške policije, CSI tim koji svoju noćnu šihtu odrađuje revno i vrlo učinkovito, kvareći planove pokvarenjacima, prevarantima, odmetnicima i ubojicama. Glavni lik je na početku emitiranja bio Gil Grissom (William Petersen), znanstvenik i svojevrsni Sherlock Holmes čija je prva asistentica bila Catherine Willows (Marg Helgenberger) koja je postala supervizorica noćne smjene, ali je otišla nakon 12. sezone. Grissom je otišao nakon 9. sezone te je na njegovo mjesto došao Raymond Langston (Laurence Fishburne) koji se zadržao do 11. sezone. Od 12. sezone na mjestu glavnog supervizora noćne smjene gledamo D.B. Russella (Ted Danson), a njegova asistentica Julie Finlay (Elisabeth Shue) stigla je u istoj sezoni. Nick Stokes (George Eads) jedini je glavni lik kojeg gledamo u svim sezonama, on je CSI trećeg stupnja i "savjest" cijele ekipe za očevid. Moralni kompas dolazi u liku Sare Sidle (Jorja Fox) koja je seriju napustila nakon 8. sezone, a od 11. je ponovno gledamo u istoj ulozi te saznajemo da su se ona i Grissom vjenčali. Navedeni stupanj ima i Greg Sanders (Eric Szmanda) koji je nakon prve dvije sezone postao stalni član postave. Započeo je kao "obični" tehničar da bi dogurao do iskusnog i intuitivnog člana ekipe za očevid. Jedna od najšokantnijih smrti bila je ona Warricka Browna (Gary Dourdan) kojeg ne gledamo od 10. sezone. Pridošlica je mlada Morgan Brody (Elisabeth Harnois) koji ima CSI stupanj 2 i kćer je šerifa Ecklieja (Marc Vann). Nezamjenjivog tehničara Davida Hodgesa (Wallace Langham) gledamo od 3. sezone, a iako je praktički najbolji u svom poslu, stalna konkurencija mu je Henry Andrews (Jon Wellner), DNK tehničar s kojim se neprestano nadmeće. Svakako vrijedi spomenuti i mrtvozornika Ala Robbinsa (Robert David Hall) kojeg gledamo od 3. sezone te detektiva Jima Brassa (Paul Guilfoyle) koji je seriju napustio s 15. sezonom. Zbog nevjerojatne popularnosti CBS je napravio nekoliko spin off-a: CSI: Miami (završila 2012., ukupno 10 sezona), CSI New York (završila 2013., ukupno 9 sezona) i CSI: Cyber (počet će tijekom sezone 2014./2015.). Ekipa za očevid, odnosno CSI je američka kriminalistička dramska serija koja se u SAD-u započela prikazivati 6.10.2000., a u Hrvatsku je stigla dvije godine kasnije, 5.10.2002. i to na HRT. Nakon nekoliko godina serija je došla i na RTL te se paralelno prikazivala na obje televizije.

Komentari (10)

Foto