subota, 25.09.2021 15:25

Etno sat (2016)

Etno sat (Originalni naziv)

zabava

Serijal se bavi tradicijskom kulturom Hrvatske

sez.1 ep.63Serijal od 25 epizoda pod nazivom "Etno sat" bavi se tradicijskom kulturom Hrvatske. Putujući Istrom, Slavonijom, Dalmacijom, Hrvatskim zagorjem i drugim dijelovima Lijepe Naše susretali smo se s kulturnom ostavštinom pojedinih krajeva te doznali kako se ona njeguje i danas. Danas su u tradicijske običaje, plesove i sviranje starih instrumenata dosta uključena i djeca, koja njeguju ostavštinu svojih djedova i baka. Ekipa Etno sata družila se s malim zvončarima iz Viškova, vrsnim plesačicama baluna iz Pazina, prisustvovala je klapskom pjevanju mladih Splićanki i Splićana te posjetila vrtićke alkare i djevojke iz Vrlike koje njeguju ojkanje. Folklorne skupine pokazale su kako se pleše nijemo kolo, linđo, drmeš i slavonsko kolo. Zabilježili smo zvukove mandolina, tamburica, gajda, sopela te naučili izradu licitarskog srca, drvenih igračaka za djecu i šestinskih kišobrana. 
 

Putujući Istrom, Slavonijom, Dalmacijom, Hrvatskim zagorjem i drugim dijelovima Lijepe Naše susretali smo se s kulturnom ostavštinom pojedinih krajeva te doznali kako se ona njeguje i danas. Danas su u tradicijske običaje, plesove i sviranje starih instrumenata dosta uključena i djeca, koja njeguju ostavštinu svojih djedova i baka.

Ekipa Etno sata družila se s malim zvončarima iz Viškova, vrsnim plesačicama baluna iz Pazina, prisustvovala je klapskom pjevanju mladih Splićanki i Splićana te posjetila vrtićke alkare i djevojke iz Vrlike koje njeguju ojkanje. Folklorne skupine pokazale su kako se pleše nijemo kolo, linđo, drmeš i slavonsko kolo. Zabilježili smo zvukove mandolina, tamburica, gajda, sopela te naučili izradu licitarskog srca, drvenih igračaka za djecu i šestinskih kišobrana.

Komentari (0)

Foto