utorak, 11.08.2020 09:55

Šifra zločina (2015)

Blindspot (Originalni naziv)

drama kriminalistički

Prelijepa žena je nađena s izbrisanim pamćenjem i tijelom prekrivenim tajanstvenim tetovažama

sez.3 ep.2Iz strmoglavljenega satelita izgine črna skrinjica, s katero se lahko onemogoči protiraketni ščit. Jane se sooči z brezvestnim plačancem, s katerim je sodelovala med svojo odsotnostjo. Ker Združenim državam preti nevarnost jedrskega napada Severne Koreje, ekipa mrzlično išče črno skrinjico. Roman se spoprijatelji z nekdanjim vojakom, katerega potrebuje za uresničitev svojega načrta. Pattersonovo pretrese odkritje glede sodelavca Stuarta.
 
Režija: N/A
Scenarij: Martin Gero
Uloge: Sullivan Stapleton, Jaimie Alexander, Rob Brown, Audrey Esparza, ...

Filmografija

Uzbudljiva serija potrazi za istinom pod naizgled neobjašnjivim okolnostima. Prelijepa žena pronađena je na Times Squareu s izbrisanim pamćenjem i tijelom u potpunosti prekrivenim tajanstvenim tetovažama. Njezinom pojavom razotkriven je golem i zamršen misterij koji smjesta privlači pozornost FBI-a koji počinje pratiti zemljovid iscrtan na njezinu tijelu kako bi se približili istini...

U napetoj seriji glumac Sullivan Stapleton tumači strogog FBI-eva agenta Kurta Wellera koji je uvučen u zamršenu urotu nakon što je prelijepa nepoznata žena bez pamćenja (Jaimie Alexander) pronađena gola na Times Squareu tijela u potpunosti prekrivenog zagonetnim tetovažama, od kojih jedna na leđima nosi njegovo ime. Weller i njegovi suradnici u FBI-u, uključujući ratnog veterana Edgara Readea (Rob Brown), tajanstvenu Tashu Zapatu (Audrey Esparza) i pomoćnicu direktora Mayfair (Marianne Jean-Baptiste) počinju proučavati tajanstveni zemljovid sastavljen od tetovaža bezimene djevojke te postaju dijelom opasnog podzemlja prožetog labirintom tajni i razotkrivanja. Informacije do kojih će doći naposljetku bi mogle promijeniti svijet. Naime, zemljovid iscrtan na njezinu tijelu odvest će ih do velike zločinačke urote, a ona će pritom biti sve bliža otkrivanju istine o vlastitu identitetu.

U središtu misterija jest odnos između Wellera i bezimene žene. Ona svakodnevno otkriva nove vještine ili talente, ne znajući ništa o njihovu podrijetlu, a Weller sve dublje ulazi u problematičnu i zamršenu vezu s tom zagonetnom ženom. Oboje žele vezu, nesvjesni opasne šifre zločina koja im prijeti.

Komentari (3)

Foto