petak, 06.08.2021 14:10

Zlatni dvori (2016)

Zlatni dvori (Originalni naziv)

drama

Dramska serija sa zlatnih polja Slavonije o ljubavi između seoske djevojke i mladog bogataša

sez.1 ep.29
 
Režija: Dražen Žarković
Scenarij: Branko Ružić
Uloge: Helena Buljan, Ecija Ojdanić, Milan Štrljić, Lana Ujević, Matko Knešaurek...

Filmografija

Pratimo jaku ljubavnu priču između Ane (Katarina Baban), seoske djevojke koja na slavonskom gazdinstvu brine o konjima i Petra (Matko Knešaurek), mladog bogataša koji je pomalo vjetropirast, neodgovoran i zaveden sjajem vlastitog, obiteljskog bogatstva, ali u dubini duše pošten i dobronamjeran. Petar će iz ljubavi prema glazbi, ali i velikog prkosa prema ocu, prihvatiti okladu da će Anu pretvoriti u glazbenu zvijezdu. Između njih se od prvog susreta razvijaju snažne emocije, koje će ih oboje dovesti do krajnjeg cilja – ne samo pronalaska prave ljubavi, nego i upoznavanja samih sebe.

Ana živi na skromnom, ali lijepom imanju kojeg uglavnom sama održava. S njom živi otac Antun, dobronamjeran, ali nerealan čovjek čiji su ih potezi doveli u teško financijsko stanje i djed Joza, poznati seoski šaljivdžija. Iako je nesposoban za rad i pomoć na imanju, Joza (Duško Valentić) je vesele naravi, vedra duha i voli svoju obitelj, takvu kakva jest. Iako joj ne može ništa pomoći, pomalo joj, nehotice, odmaže, jer voli popiti koju rakijicu više. Ana je od svoje majke, koja je otišla u inozemstvo ganjati (neuspješnu) karijeru pjevačice, naslijedila prelijep, iako neškolovan glas no okolnosti majčinog odlaska su za nju obavijene velom tajne. Naime, njen otac nikada nije htio pričati o majci jer nije htio Ani kaljati uspomene. Ani je od majke ipak ostala jedna uspomena – pjesma koju pjeva svojim konjima, nesvjesna ljepote svoga glasa. Obzirom na to da nije imala majku u svojim formativnim godinama, iako lijepa, Ana je djevojka koja ne brine za svoj izgled, ponašanje, a moderna čuda, iako ih jest svjesna, nimalo ju ne zanimaju.  Ana radi na imanju gazde Nikole (Robert Kurbaša), velikom i bogatom gazdinstvu koje se stalno širi otkupljujući napuštena ili propala seoska imanja unaokolo. To veliko gazdinstvo osim proizvodnje hrane bavi se i seoskim turizmom, te organizacijom ekskluzivnih etno vjenčanja. Ana je nadaleko slavna po svojim kolačima i neumorno radi kolače za svadbe, krstitke, slavlja... Nikola ima grandiozne planove da tu napravi ogromni zabavno rekreacijski centar. I njezino imanje mu treba kao parcela da zaokruži sve u svom vlasništvu. Osim toga, Ana mu je jako privlačna. No, ona ima urođeni instinkt za prepoznavanje ljudskih karaktera i otpočetka ne osjeća privlačnost prema njemu, ni kao prema osobi, niti prema kao muškarcu.

Jedan neočekivani susret sa zagrebačkim bogatim dečkom Ani će promijeniti život. Naime, Petar, zajedno s prijateljem Ivanom (Jan Kerekeš) juri na svadbu Nikoline sestre, no na konju juri i Ana jer želi što prije doći do veterinara – njena kobila Plamenka je pred porođajem. Umalo se dogodi nesreća. Već prvi susret Ane i Petra daje naznaku da među njima postoji nešto, iako je Ana, zbog okolnosti, ljuta... 


Komentari (0)

Foto