ponedjeljak, 01.01.0001 00:00

Naša mala klinika (2004)

Naša mala klinika (Originalni naziv)

komedija

Sitcom o osoblju, pacijentima, gostima i svakakvim zgodama u maloj klinici na kraju grada

 
Režija: Branko Đurić - Đuro
Scenarij: Marko Pokorn, Branko Đurić
Uloge: Igor Mešin, Enis Bešlagić, Ivica Vidović, Rene Bitorajac, Dubravka Ostojić...

Filmografija

U maloj klinici se među pacijentima i liječničkim konzilijem, pored ozbiljnih stvari, kao što je opstanak klinike, događaju brojne komične peripetije koje će nas nasmijati do suza.

Pod okriljem Branka Đurića - Đure i pedijatra Marka Pokornog nastala je humoristična serija Naša mala klinika. Liječnici i specijalisti koje možemo sresti na hodnicima Naše male klinike su primarius prof. dr. Ante Guzina, kirurg dr. Veljko Kunić, internist dr. Franjo Slaviček, stažist dr. Toni Grgeč, dermatologinja dr. Lili Štriga, zatim tu je i poslovna direktorica Sanja Grospić te neizbježni portir Šemsudin Dino Poplava i dr.

Radnja je smještena u malu kliniku u kojoj se svakodnevno dešava pregršt smiješnih događaja i zapleta među liječničkim konzilijem, osobljem, pacijentima i posjetiteljima klinike. Klinike koja je u katastrofalnom financijskom stanju. U njoj vrijede stroga sigurnosna i druga pravila koja je postavila poslovna direktorica Grospić (Dubravka Ostojić), a koju svi potajice rado zovu "Grospićka". Legendarni portir Šemsudin Dino Poplava, ujedno i zaštitar, kako se sam voli predstavljati, sjedi u portirnici i kao mjesto prvog kontakta predstavlja vezu klinike s ''vanjskim'' svijetom. U svojoj portirnici prima pacijente koje dovozi hitna pomoć i brojne goste, među kojima je zbog svojih savjeta i rješavanja problema obljubljen i nezamjenjiv čak i među cijelim kliničkim osobljem.

U kolektivu, kojeg vodi ravnatelj klinike primarius Ante Guzina (Ivica Vidović), osim profesionalnog odnosa vlada i pravo obiteljsko prijateljstvo. Jutarnji konziliji, kojima se po navici pridružuje i direktorica, prerano su za ''svježe pečenog'' Dr. Tonija Grgeča (Goran Navojec), pa on stalno kasni. Zaguljeni život ima i Dr. Veljko Kunić (Rene Bitorajac), koji se rado osvrće za zgodnim ženama i ima izraziti smisao za "biznis". Jutarnjoj se viziti pridružuju Dr. Franjo Slaviček (Ranko Zidarić) i u kasnijim epizodama Dr. Lili Štriga (Bojana Gregorić), a za pacijente, kao i za "posebnog" pacijenta Ivu Zadru (Filip Šovagović), u klinici brine seksi medicinska sestra Helga (Jadranka Đokić).

Serija je snimana u digitalnoj tehnologiji, što omogućuje izvanrednu kvalitetu televizijske slike. Redateljsku palicu preuzeo je Branko Đurić - Đuro, koji je s Markom Pokornom, pedijatrom, napisao i scenarij serije. Događaji u Našoj maloj klinici snimani su u sedam različitih prostora: portirnici, sobi za sastanke - direktoričinom uredu, bolničkoj sobi, ambulanti, operacijskoj sali, hodniku i čekaonici. Za scenu je karakteristična iznimna kvaliteta scenografije jer su, u želji da su događaji u seriji što realniji, korišteni uvijek prisutni materijali od operacijske sale, sve do najsitnijeg kirurškog instrumenta.

Komentari (17)

Foto