ponedjeljak, 01.01.0001 00:00

Ljeta u Indiji (2015)

Indian Summers (Originalni naziv)

drama povijesni

Drama smještena u 1930-e, posljednje godine britanske kolonijalne vladavine u Indiji

 
Režija: Anand Tucker, David Moore, John Alexander, ...
Scenarij: Paul Rutman, Lisa McGee, Nicole Taylor, Anna Symon
Uloge: Henry Lloyd-Hughes, Nikesh Patel, Jemima West, Julie Walters, Aysha Kala, ...

Filmografija

Smještena uz grandiozne Himalaje i plantaže čaja u sjevernoj Indiji, dramska serija donosi bogatu i eksplozivnu priču o padu Britanskog Carstva i rođenju moderne Indije, sa obje strane. U središtu se nalaze mreže strasti, suparništvo i sukobi koji će odrediti njihove sudbine tog ljeta kada se sve promijenilo.

Godina je 1932. Indija sanja o neovisnosti, ali Britanci se ne kane povući. Indijski potkralj sa svojom se vladom svake godine povlači iz vreline carske prijestolnice u New Delhiju u Simlu, Englesku u malom u podnožju Himalaje, koja na šest mjeseci postaje ljetnom prijestolnicom Indije. Ondje se moćnici igraju Boga, zabavljaju se sa ženama i ljubavnicama i neudanim djevojkama koje traže muža. No povijest je protiv njih jer angloindijski sjaj blijedi i carstvo klizi u propast. Tko će ostati kada brod potone?
Serija prati dvije obitelji, jednu indijsku i jednu britansku, u priči o ljubavi, obećanjima, tajnama i političkim intrigama te igri gospodara i sluge u mahnitom plesu odbrojavanja do slobode. Serija gledatelju pruža praznik za osjetila nudeći uvid u nezamislivo bogatstvo i grandioznost Indije u vrijeme kad je nekoliko tisuća Britanaca vladalo nad 400 milijuna Indijaca.

Komentari (0)

Foto