utorak, 11.05.2021 08:50

Zauvijek susjedi (2007)

Zauvijek susjedi (Originalni naziv)

komedija telenovela

Prvi hrvatski dnevni sitcom

sez.2 ep.35Lili iznenada ostaje bez glasa. Viki gleda domaći film, ali bez tona jer uči čitati s usana. Jura pokušava na sve načine pomoći Lili, pa odlazi kod Kome po neki od njegovih napitaka koji bi Lili vratio glas. Anđa ima novog dečka, bogatog grčkog liječnika Stavrosa (Dean Krivačić). Grk ne zna nijedan drugi jezik osim grčkog, pa Anđa moli Branka (Damir Poljičak) da joj bude prevoditelj, jer Branko priča grčki. Od Kominog napitka, Lili postaje još gore jer je konzumirala preveliku dozu. Ferdo (Ljubomir Kerekeš) pokušava pronaći vilu koju bi prodao grčkom bogatašu. Stavros dolazi kod Lili i Jure na večeru kako bi pokušao izliječiti Liline tegobe. Tamo je i Anđa, odjevena u vjenčanicu, Branko sa zadaćom prevoditelja, a cijelo društvo iznenadi Ferdo koji ostaje šokiran prizorom poznatog Grka i Anđe u svadbenoj haljini… Epizode serije „Zauvijek susjedi“ gledajte na Novoj Plus.
 
Režija: Daniel Kušan, Petar Orešković, Zoran Budak, ...
Scenarij: Ivana Gudelj, Dejan Jelicic, Ivor Martinic
Uloge: Ljubomir Kerekeš, Darko Janeš, Antonija Stanišić, Tamara Šoletić, ...

Filmografija

Ferdo i Jure dva su pajdaša koja stalno nešto zakuhaju, a na žalost ostalih stanara čini se kako će njih dvojica biti zauvijek susjedi.

Zabavni, dinamični i sadržajem bogati "Zauvijek susjedi" obećavaju iskorak naspram dosad viđenih serija, a format koji slijede na tragu je najboljeg što svjetska produkcija nudi. Radnja ovog urnebesnog sitcoma vrti se oko dva para i njihove djece, ženskaroša "Grofa", budalastog umirovljenika zvanog Koma i tri mlade, vrlo seksipilne djevojke. Svi oni žive u istoj zgradi u kojoj se i događa većina smiješnih i neobičnih situacija u koje likovi upadaju, a radnju pokreću razni emocionalno nabijeni postupci koji u sebi često imaju isti zajednički motiv - želju za osvetom. Glavni likovi su Ferdo i Jure, susjedi, prijatelji i šogori koji imaju mnogo ideja. No ideje su uglavno o tome kako da svoj posao obave što je lakše moguće, a u njihove pomaknute planove često su upletene i njihove žene. Prednost uvijek daju čaši piva u svom omiljenom baru i sve će učiniti da je se domognu. Ferdo je vođa, spretan je i domišljat, ima jaku volju, uvjerljiv je, pun ideja, od kojih se malo koja uspije ostvariti. Sve što radi odražava njegovu želju da pravila tumači onako kako njemu odgovara, sanja o tome da zaradi veliku lovu sa što je manje moguće napora, dobre je naravi i često se na kraju kaje zbog onoga što je učinio. Njegov vjerni prijatelj i susjed Jure je energičan, ali kako nema nikakvih osobina vođe, uvijek radi što mu Ferdo kaže. Uvijek misli da su Ferdove ideje najbolje i spreman je s njime ići do kraja u ostvarenju tih ideja. Njegova podanička uloga vidljiva je i u kući: njegova supruga Lili nosi hlače, a ne on. Ima dobro srce, topao je i pomalo naivan, često se ponaša djetinjasto. Njegova Lili nema ukusa, neuglađena je, fascinirana je luksuzom i razmetanjem. Premda je neobrazovana i skučenih pogleda, voli misliti o sebi kao o vrlo rafiniranoj ženi. Histerična je i brzo plane i uvijek je spremna započeti svađu. Nije zla i iskreno joj je stalo do svog supruga, ali to pokazuje agresivno i glasno.Snježana Lončarević, nova Miss Hrvatske, glumi Ukrajinku s kojom Andrej (Goran Bogdan) vara svoju djevojku Sanju (Jelena Vukmirica) tijekom boravka na sjeveru Europe. Hoće li se ta veza nastaviti i kako će se ova afera završiti gledatelji će moći vidjeti u sljedećim nastavcima ove popularne humoristične serije.

Komentari (30)

Foto