ponedjeljak, 01.01.0001 00:00

Zakon braće (2005)

Prison Break (Originalni naziv)

triler drama kriminalistički avantura

Većina ljudi bi učinila sve da izađe iz zatvora - Michael Scofield će učiniti sve ne bi li ušao

 
Režija: Dwight H. Little, Bobby Roth, Kevin Hooks, ...
Scenarij: Paul Scheuring, Zack Estrin, Nick Santora, ...
Uloge: Dominic Purcell, Wentworth Miller, Amaury Nolasco, Wade Williams, ...

Filmografija

Upravo kada su pomislili kako su konačno vani, na slobodi – povukli su ih natrag, gdje će morati isplanirati najopasniji bijeg iz zatvora. U dramatičnoj, napetoj i akcijom ispunjenoj trećoj sezoni omiljene kriminalističke serije „Zakon braće“, Michael Scofield (Wentworth Miller) naći će se nevin zatočen u zloglasnoj Soni, panamskom zatvoru u kojemu nema pravila i čuvara, ali ni mogućnosti bijega.

Nakon što je u prvoj sezoni svojega starijeg brata Lincolna Burrowsa (Dominic Purcell) uspješno oslobodio iz zatvora Fox River, u kojemu je bio zatvoren zbog ubojstva koje nije počinio, u drugoj su sezoni Michael, Lincoln i nekoliko ostalih zatvorenika bili metama nacionalne potjere koja ih je natjerala na bijeg preko granice, u Panamu. Unatoč Lincolnovu oslobađanju od optužbi, sreća braće bila je kratkotrajna jer je ovaj put zločin namješten Michaelu, od strane iste one tajnovite organizacije koja je Lincolna bila bacila iza rešetaka. Kada se jednom nađe u Soni, Michael shvaća kako je tamo smješten namjerno, kako bi izveo još jedan naizgled nemogući bijeg, ovaj put da bi na slobodu izveo čudnovatog Whistlera (Chris Vance).

Inspirirana stvarnim brazilskim zatvorom Carandiru, Sona ne nalikuje ni jednome američkom zatvoru. Krvava pobuna među zatvorenicima natjerala je sve čuvare i službene osobe da napuste zdanje, ostavljajući zatvorenike da sami provode izvitoperenu hijerarhiju, kojom ipak predsjeda nemilosrdni diler droge Lechero (Robert Wisdom). U Soni, Michael se mora odmah otresti Lecherovih sumnji, istovremeno se štiteći od trojice neprijatelja. Prvi je od njih odbjegli FBI-jev agent Alex Mahone (William Fichtner), stari Michaelov neprijatelj i član Organizacije; zatim je tu i bivši stražar Fox River zatvora Brad Bellick (Wade Williams); te naposljetku i jednoruki pedofil Theodore T-Bag Bagwell (Robert Knepper). Svi će oni planove za ionako teško izvediv bijeg učiniti još težima.

Potpunu preokrenutu analogiju dopunjava Lincoln, na kojemu je sada da mlađem bratu uslugu uzvrati doslovce na isti način. Sve to čini pokušavajući spasiti svoga otetog sina L.J.-a (Marshall Allman) i Michaelovu ljubav Saru Tancredi (Sarah Wayne Callies). U Panami, Lincoln se ponovno susreće s Fernandom Sucreom (Amaury Nolasco), te se njih dvojica sprijateljuju s dvjema ženama koje će im umnogome pomoći u izvedbi plana, Susan B. Anthony (Jodi Lyn O'Keefe) te Whistlerovom djevojkom Sofijom (Danay Garcia).

Ako ste gledajući prethodne dvije sezone serije postali njezin vatreni obožavatelj, onda zasigurno s nestrpljenjem očekujete nove napete epizode. Treća sezona nikako vas neće razočarati jer je vjerojatno riječ o najspektakularnijim i najnapetijim epizodama ove uzbudljive bratske priče. S druge strane, ako se dosad još uvijek niste odlučili na gledanje „Zakona braće“, treća sezona jednako je dobar i neodoljiv mamac kao i prethodne dvije. Prokušan tim vrhunskih i karizmatičnih glumaca u spoju s novim nesvakidašnjim licima, neprestanom napetošću i nemogućnošću predviđanja raspleta priče, jamac su nove porcije vrhunske televizijske zabave.


Komentari (18)

Foto