subota, 25.09.2021 19:55

Prepredenjaci iz prirode (2016)

Natural Born Hustlers (Originalni naziv)

dokumentarni

Upoznajte životinje koje ne igraju prema pravilima

sez.1 ep.3Svakog se dana životinje nose s najvećim izazovom u životu – hoće li preživjeti ili stradati? U toj vječnoj borbi moraju nadmudriti grabežljivce, pronaći ili uloviti hranu pod svaku cijenu, a zatim i podizati potomke. Ulozi su vrlo visoki. Uzevši to u obzir, kako si životinje mogu povećati šanse da prežive? Lažu li, varaju i kradu jedni od drugih? Naravno! Upoznajte najveće majstore životinjskog carstva – prevarante, imitatore, lažljivce i lopove. Kako bi preživjele, životinje će učiniti baš sve! 'Prepredenjaci iz prirode' još je jedan u nizu vrhunskih BBC-jevih serijala koji nam dočarava fascinantan životinjski svijet iz ne tako uobičajene perspektive – varanja i prevare u cilju rješavanja životnih izazova. Vrhunske grafike, vizualni efekti i inovativne filmske tehnike približavaju dramatično životinjsko ponašanje i objašnjavaju kako životinje postižu svoje iznimne podvige oponašanja, trikova i maskiranja, sve u pokušaju da prežive. Brojni znanstvenici otkrivaju ključne trenutke koji su zbunili i zapanjili čak i najveće svjetske stručnjake! Svaka od tri epizode serijala fokusira se na ključne živote izazove s kojima se svakoga dana susreću životinje – preživljavanje, pronalaženje hrane i obiteljski život.
 

Iluzija, skretanje pozornosti, smicalice. Upoznajte životinje koje ne igraju prema pravilima u novoj intrigantnoj seriji koja otkriva mehanizme životinjskih trikova.

Možda mislite da je laganje i varanje rezervirano samo za svijet ljudi. Ali niste u pravu. Nevjerojatni rezultati novih istraživanja pokazuju da svaka životinja ima u sebi prevarantsku crtu. BBC-jeva dokumentarna serija predstavlja izdajničke sipe, podmukle orangutane, lukave kitove ubojice i vjeverice sumnjiva poštenja. Otkriva nam izvanredne životinje koje krše zakone prirode i na nevjerojatne se načine trude dočepati vrhunskih pozicija. Maštovita grafika, vizualni efekti i inovativne tehnike snimanja prikazuju dramatična životinjska ponašanja i objašnjavaju kako se te životinje upuštaju u nevjerojatne pothvate mimikrije, trikova i prerušavanja, sve samo da bi preživjele. Znanstvenici nam predočuju ključne trenutke koji su zaprepastili čak i najveće svjetske stručnjake. Svaka epizoda bavi se važnim životnim izazovima - opstankom, pronalaženjem hrane i obitelji. Počevši od jednostavnih trikova, epizoda se razvija kroz fantastične primjere prevare i laži u rješavanju životnih izazova, do vrhunskih životinjskih majstora obmane.

Komentari (1)

Foto