ponedjeljak, 01.01.0001 00:00

Škorpion (2014)

Scorpion (Originalni naziv)

akcija drama

Ekscentrični genij i njegovi super pametni kolege bore se protiv prijetnji modernog društva

 
Režija: Gary Fleder, Milan Cheylov, Mel Damski, ...
Scenarij: Nick Santora, Nicholas Wootton, Walter O'Brien, ...
Uloge: Eddie Kaye Thomas, Ari Stidham, Elyes Gabel, Katharine McPhee, Jadyn Wong...

Filmografija

Temeljeno na stvarnom životu Waltera O'Briena, koji je bio genij sa kvocijentom inteligencije od čak 197! Domovinska sigurnost zamolila je Waltera da oformi posebnu grupu nadarenih pojedinaca kako bi im pomogli oko rješavanja najtežih problema s kojima se SAD i ostatak svijeta susreću.

Nadahnuta istinitom pričom ovo je dinamična dramska serija o ekscentričnom geniju Walteru O'Brienu (Elyes Gabel) i njegovu timu neprilagođenih genijalaca koji su posljednja crta obrane protiv složenih, visokotehnoloških prijetnji modernog doba. Kao novi think-tank Ministarstva domovinske sigurnosti, O'Brienov tim Škorpion uključuje Tobyja Curtisa (Eddie Kaye Thomas), biheviorističkog stručnjaka koji može pročitati svakoga, Happy Quinn (Jadyn Wong), genijalku za mehaniku, i Sylvestera Dodda (Ari Stidham), statističkoga gurua. Udruživanje njihova golemog znanja o tehnologiji u rješavanju složenih zadaća zadivljuje federalnog agenta Cabea Galla (Robert Patrick) koji dijeli mučnu povijest s O'Brienom. Međutim, dok se ova društveno nesigurna skupina dobro snalazi i zabavlja u vlastitom društvu, vanjski život ih zbunjuje, pa se oslanjaju na majku nadarenog djeteta Paige Dineen (Katharine McPhee) da im približi svijet. Ovi su štreberski genijalci naposljetku pronašli savršeno radno mjesto gdje mogu primjenjivati svoju iznimnu snagu uma u rješavanju državnih kriza, ali i podučavati jedni druge kako se uklopiti u društvo. O'Brienov tim tako će se u prvoj sezoni baviti nizom kriznih situacija, od spašavanja guvernerove kćeri od smrtonosnog virusa i popravljanja nuklearnog reaktora do traženja ubojice glazbenog blogera i sprječavanja novog svjetskog rata mirovnim pregovorima u istočnoj Europi.
Druga sezona gledateljima će donijeti nove, još zanimljivije slučajeve, pa će tako tim Škorpion sprječavati nuklearnu katastrofu, tragati za hakerom je naumio dovesti globalnu ekonomiju do ruba kolapsa, a jedan od slučajeva uključivat će i potragu za srpskim ratnim zločincem!

Komentari (2)

Foto