ponedjeljak, 01.01.0001 00:00

Kud puklo da puklo (2014)

Kud puklo da puklo (Originalni naziv)

komedija drama

Žestoka borba za milijun eura i bitka za preživljavanjem!

 
Režija: Kristijan Milić, Ivan Pavličić, Robert Orhel, ...
Scenarij: Vlado Bulić, Mirna Miličić
Uloge: Mirna Medaković, Momčilo Otašević, Milan Štrljić, Sanja Vejnović, ...

Filmografija

Selo je na rubu egzistencije, a lokalno stanovništvo vođeno ambicioznim čelnikom Milom dobit će priliku spasiti selo neočekivanom i iznenadnom prilikom za nasljedstvom. No, zajedno s novčanim prilikama, dolazi i neočekivana konkurencija - troje mladih, urbanih 'predatora' koji novac, jasno, žele za sebe.

Rendžer nacionalnog parka Damir (Momčilo Otašević) i doktorica Katarina (Mirna Medaković) koja zbog djedove oporuke dolazi živjeti u Oštrovac, živopisno selo na rubu nacionalnog parka. 

Katarinin djed Đuro (Mate Gulin) koji je većinu života proživio kao samotnjak, oporukom ostavlja milijun eura svojim unucima Katarini, Tomislavu (Miran Kurspahić) i Kreši (Janko Popović Volarić), ali uz uvjet da godinu dana provedu u njegovoj derutnoj kući u Oštrovcu. U slučaju da ne uspiju u tome, novac pripada selu. 

Selo, barem ispočetka, radi sve kako bi Đurine unuke „istjeralo“ i dobilo taj milijun. 

Na čelu mjesnog odbora je Damirov otac Mile (Milan Štrljić), dok njegov ljutiti oponent Sveto (Žarko Radić) radi sve kako bi zasjeo na njegovu poziciju. U odboru su još i konzervativna učiteljica Barbara (Ecija Ojdanić), svećenik Mirko (Ivan Herceg), Milin najbolji prijatelj Stipe (Miodrag Krivokapić) i Ane (Barbara Vicković), vlasnica lokalne krčme. 

Đurini unuci se tako moraju boriti i sa selom i sa svakodnevnim egzistencijalnim nedaćama.

Kako Damir jako brzo počne razvijati osjećaje prema Katarini, to će zajedno s prijateljima: Svetinim sinom, lokalnim majstorom Josipom (Asim Ugljen) i Stipinim sinom Ljubom (Stjepan Perić), lokalnim policajcem, pomagati Katarini i unucima da im život u mjestu bude što lakši i tako dolaziti u sukobe i s ocem i s ostalim mještanima, a posebice s Aninom kćerkom Snježanom (Jagoda Kumrić) koja je zaljubljena u njega i želi da Katarina ode...


Komentari (19)

Foto