subota, 30.10.2021 20:15

Taksi (2004)

TAXI (Originalni naziv)

akcija komedija kriminalistički

Policija angažira vještu vozačicu kako bi uhvatili bandu pljačkaša

 
Režija: Tim Story
Scenarij: Luc Besson, Robert Ben Garant
Uloge: Queen Latifah, Jimmy Fallon, Henry Simmons, Gisele Bündchen

Filmografija

Queen Latifah (Chicago) i Jimmy Fallon (Saturday Night Live; u svojoj prvoj glavnoj ulozi) udružuju se u luckastoj komediji TAXI. Film se zasniva na međunarodnom hitu iz 1998., filmu Luca Bessona Taxi, koji je postao najpopularnijim francuskim filmom i poslije kojega su snimljena tri nastavka.

Belle Williams (Latifah) ljubiteljica je brzine. Jureći ulicama New Yorka u svome taksiju zaslužila je glas najbržega N.Y. taksista. No to je samo postaja na putu do njezina sna: Belle želi biti prvakinja autoutrka. Na dobrome je putu dok je ne angažira pretjerano revni policajac Andy Washburn (Fallon), čije su policijske sposobnosti u civilu jednake onima za volanom.
Washburn, koji nema pojma o vožnji i završio je u nezgodnoj četvrti, na vrućem je tragu bandi prekrasnih brazilskih pljačkašica banaka koju vodi Vanessa (Bündchen), hladna i proračunata šefica. Kako bi zgrabio lopove, Washburn, koji nema vozačku, nagovori Belle da se udruži s njime u lovu na Vanessu i njezinu bandu. Belle sada ima dozvolu da vozi onoliko brzo koliko želi i da prekrši bilo koji prometni propis. Policajac bez vozačke i luda taksistica — najnevjerojatniji partneri — počinju brzu igru mačke i miša s pljačkašima.

Komentari (4)

Foto