ponedjeljak, 01.01.0001 00:00

Mamica (2013)

Mom (Originalni naziv)

komedija

Nakon dugogodišnje borbe s ovisnošću o alkoholu, Christy počinje novi život sa svojom kćeri

 
Režija: N/A
Scenarij: Chuck Lorre, Gemma Baker, Eddie Gorodetsky
Uloge: Anna Faris, Allison Janney, Sadie Calvano, Blake Garrett Rosenthal, ...

Filmografija

Višestruko nagrađena humoristična serija iz radionice poznatog producenta Chucka Lorrea, o Christy (Anna Faris), mladoj ženi s burnom prošlosti koja daje sve od sebe da bude dobra majka i zadrži svoj život na pravom putu. Situacija se zakomplicira kada joj se u život iznenada vrati otkačena majka Bonnie (Allison Janney), koja iza sebe također ima poprilično kaotičan život i uz koju će joj biti sve samo ne dosadno.

U ovoj humorističnoj seriji popularna Anna Faris glumi Christy, konobaricu u otmjenom restoranu u Napa Valleyju, koja je trijezna četiri mjeseca i trudi se biti dobra majka i prebroditi prošlost prepunu upitnih odluka. Njezina će se trijeznost naći na kušnji kada se pojavi njezina majka Bonnie, također liječena alkoholičarka, koju glumi višestruka dobitnica Emmyja Allison Janney. Bonnie će se vratiti u Christyn život i odmah je izludjeti svojim pasivno agresivnim prisjećanjima na njezine pogreške iz prošlosti. Usto, Bonnie će ubrzo dodatno zakomplicirati već složeni niz Christynih odnosa s osobama koje joj olakšavaju, ali nerijetko i otežavaju život. Među njima su njezina kći Violet (Sadie Calvano), kojoj je 16 iako se ponekad ponaša kao da ima 25 godina, slatki, ali ponekad previše iskreni sin Roscoe (Blake Garrett Rosenthal), njezin zgodni i oženjeni šef (i ljubavnik) Gabriel (Nate Corddry), chef teške naravi Rudy (French Stewart), a tu su i njezin neodgovorni bivši partner i Roscoeov otac Baxter (Matt Jones) i Violetin neiskusni dečko Luke (Spencer Daniels). Christy pokušava ostati pozitivna dok kreće na novi životni put, no suočit će se s kompliciranim izazovima, okružena upitnom potporom i velikom količinom disfunkcionalnosti koja će svakodnevno dovesti do urnebesnih situacija.
Na početku druge sezone, Bonnie će biti bijesna na jednu Christynu odluku koja će se loše odraziti na njihovu životnu situaciju. Kao posljedica, njihova mala obitelj praktički će se naći na cesti i bez krova nad glavom. Bonnie će se truditi pomiriti Christy i Alvina, a majka i kći bit će šokirane kada se ponovno susretnu s prijateljicom koja je provela neko vrijeme u zatvoru. Bonnie će se suočiti s posebno velikim izazovom koji će ugroziti njezinu trijeznost.
Glumica Allison Janney za svoju je ulogu u Mamici dvije godine zaredom nagrađena prestižnim Emmyjem, a zaradila je i nominaciju za Zlatni globus.

Komentari (0)

Foto