ponedjeljak, 01.01.0001 00:00

Vladarica (2013)

REIGN (Originalni naziv)

drama fantastika

Raskošna serija vodi nas u dane Marijine rane mladosti, kasnije poznate kao kraljice Škotske

 
Režija: Brad Silberling
Scenarij: Stephanie Sengupta, Laurie McCarthy
Uloge: Adelaide Kane, Toby Regbo, Torrance Coombs, Megan Follows, Alan Van Sprang...

Filmografija

Nakon što je djetinjstvo provela skrivena u samostanu, mlada Marija Stuart dolazi u Francusku kako bi osigurala strateško savezništvo Škotske i Francuske, a da bi u tome uspjela, mora se pobrinuti da se ostvare dogovorene zaruke s princom Françoisom.

Marija dolazi u Francusku u pratnji četiriju bliskih prijateljica, ujedno i svojih dvorskih dama. Njezina je dužnost osigurati strateško savezništvo s Francuskom, a da bi u tome uspjela, mora se pobrinuti da se ostvare dogovorene zaruke s princom Françoisom, privlačnim sinom francuskog kralja. Međutim, njihov brak nije gotova stvar, već više ovisi o politici, vjeri i tajnim spletkama, nego o osjećajima. Vatrena je Škotkinja pobudila zanimanje princa Françoisa, ali kao i većina mladića, ne žuri se skrasiti, u čemu ga sprječava i veza s jednom dvorjankom. Osim toga, François ima vlastito mišljenje o tome koliko je savez sa Škotskom mudar potez, no, usprkos tome, između Marije i njega postoji kemija.

Situaciju dodatno komplicira Bash, Françoisov zgodan i vragolasti polubrat koji ima vlastitu priču. Naime, unatoč tomu što je nezakoniti sin, upravo je Bash očev miljenik. Iako mu je kristalno jasno da je François taj koji je nasljednik prijestolja i koji je zaručen za Mariju, Bash uskoro počinje gajiti osjećaje za nju. Intrige nisu nepoznanica ni za Françoisovu majku, kraljicu Katarinu. Nepopustljivoj je kraljici očito da su njezin sin i njegov polubrat slabi na Mariju, baš kao što joj je očito da njezin muž, kralj Henrik, ljubaka sa svojim ljubavnicama, ali i s drugim dvorjankama. Kad joj je potrebna pomoć u donošenju odluka, obraća se svom pouzdanomu savjetniku, vidovnjaku Nostradamusu, koji ju je uplašio proročanstvom o tome kako će Françoisa brak s Marijom stajati života. Katarina je odlučna u tome da spasi svog sina, pa i po cijenu tuđih života.

Marija saznaje da ima žestoke neprijatelje koji urotama pokušavaju sabotirati njezin brak s Françoisom, a usuđuju joj se prijetiti i smrću, zbog čega Marija postaje svjesna ostalih mračnih sila. Dvorcem luta tajanstvena spodoba, sablast obavijena plaštem koja može postati njezin neobični saveznik. Seljani se pouzdaju u magiju i praznovjerje kako bi opstali u okrutnim vremenima, dok u mračnim šumama koje okružuju francuski dvor vrebaju napadači koji prinose ljudske žrtve stvoru koji se hrani krvlju. 


Komentari (1)

Foto