utorak, 25.01.2022 00:00

Čudovišta u meni (2009)

Monsters Inside Me (Originalni naziv)

dokumentarni reality show

Ovaj serijal prepričava stvaran život i mučne drame ljudi zaraženih smrtonosnim parazitima

Muškarac iz Virdžinije provodi Božić kojeg nitko ne bi mogao zaboraviti. Otkriva da mu nešto izjeda srce. Hoće li to biti posljednji blagdani koje će provesti sa svojom obitelji?
 
Režija: Kyle McCabe, Alexis Siggers, Sally Freeman, ...
Scenarij: N/A
Uloge: Dan Riskin

Filmografija

Samo zato što parazit nije veličine medvjeda, tigra ili nekog drugog velikog predatora, to ne znači da ne može biti jednako smrtonosan ... ako ne i više.

Paraziti (grč. para pored i sitos hrana) su organizmi koji se hrane na račun drugog organizma (nazvanog domaćin) u toku dužeg vremenskog perioda. Kao posljedica specifičnog načina života kod parazita se javlja niz adaptacija koje se ogledaju u tome da neki organi zakržljaju ili nestanu, dok se na njihov račun razvijaju drugi. Posljedice prisustva parazita po domaćina mogu varirati od malih promjena u ponašanju, preko očitih patoloških promjena u tkivima, pa čak i do smrti u nekim slučajevima. "Iako su zasad parazitske infekcije nešto rijetko, one se mogu dogoditi svakome ", kaže biolog i zoolog Dan Riskin. "Paraziti su u hrani koju jedemo, u vodi u kojoj plivamo i na tlu po kojem hodamo", nastavlja Riskin. "Oni vrebaju u sjeni, čekajući pravi trenutak da napadnu."

Komentari (0)

Foto