ponedjeljak, 01.01.0001 00:00

Sedam godina vjernosti (1955)

SEVEN YEAR ITCH (Originalni naziv)

komedija romantika

Čak ni najodlučniji muškarci ne mogu se oduprijeti čarima zavođenja mlade plavuše

 
Režija: Billy Wilder
Scenarij: Billy Wilder
Uloge: Marilyn Monroe, Tom Ewell, Evelyn Keyes, Sonny Tufts, Robert Strauss, ...

Filmografija

"Sedam godina vjernosti" jedna je od najpoznatijih komedija majstora toga žanra, Billyja Wildera.Kroz duhovite dijaloge i originalno korištene monologe glavnoga glumca (komičara Toma Evella), film blago ismijava pitanje bračne vjernosti, ljetno ljubavno ludilo, imajući stereotipnu priglupu plavušu za glavni ženski lik, te muškarca zaposlenoga u izdavačkoj kući koji živi u svijetu mašte, ponekad je ne razlikujući od stvarnosti.

Richard Sherman (T. Ewell) je četrdesetogodišnji Newyorčanin, sretno oženjen i otac desetogodišnjeg sina. Ovoga ljeta, njegova supruga i sin sami odu provesti praznike u državi Maine, a Richard ostane sam na Manhattanu. Istodobno, odluči prestati pušiti i jesti zdravu hranu.

Svjestan da je ušao u godine u kojima muškarci, umorni od braka i životne rutine, lako zabrazde u ljubavne pustolovine, živi u strahu da bi se tako nešto i njemu moglo dogoditi. Uvjeren da je jaka osobnost i da je njegova odluka o bračnoj vjernosti čvrsta, prestaje se time opterećivati. Ali, jedne večeri primijeti da se iznad njegovog stana doselila zanosna plavuša (M. Monroe) koja ga počne zavoditi...

 Film, koji je adaptacija istoimenog kazališnog komada, svojedobno je bio velik kino-hit, a i jedan je od onih s kojima je Marilyn Monroe postala super-zvijezda.


Komentari (0)

Foto