ponedjeljak, 01.01.0001 00:00

Alkemija Balkana (2013)

Alkemija Balkana (Originalni naziv)

dokumentarni

Milić nam pokazuje drugu stranu balkanskih zemalja, a glavni akteri nisu poznati, već obični ljudi

 

Goran Milić autor je dokumentarnog serijala produkcije Al Jazeere Balkans. 'Alkemija Balkana' započinje u BiH, a nastavit će se snimati i u drugim zemljama regije.

U dokumentarnom serijalu od 14 polusatnih nastavaka snimanih u svibnju i lipnju 2013. godine Goran Milić nas vodi kroz današnju Bosnu i Hercegovinu: od Velike Kladuše do Trebinja, od Posušja do Zvornika, od Brčkog do Mostara, od Sarajeva do Banja Luke. Za razliku od većine sličnih emisija koje se dotiču političke, ekonomske, socijalne, kulturne i sportske tematike, u ovom serijalu ne govore političari, „službeni intelektualci“ i dežurni analitičari bosanskohercegovačke zbilje. 

"Iznenadio sam se kolika je razlika života na terenu i općeg pesimizma koji se gotovo nameće u javnosti. S relativno malim iznimkama u BiH se može pristojno živjeti, ako čovjek nešto zna i želi raditi. Ljudi koji manje znaju, moraju raditi dvostruko više, ali i oni će osigurati na taj način svoju egzistenciju. Nažalost, država i društvo permanentno se bave onim dijelom stanovništva koji ne zna ili neće raditi, onim ljudima koji čekaju da im posao, koji su zamislili, padne s neba ili preko 'štele'" – prenosi svoje dojmove sa snimanja direktor programa i vijesti Al Jazeere Balkans Goran Milić.


Komentari (0)

Foto