utorak, 07.12.2021 23:03

Kuku Vasa (2009)

Kuku Vasa (Originalni naziv)

komedija

Tri najzanimljivija, najburnija i najstresnija mjeseca u inače dosadnim životima mladog bračnog para

Ana (Katarina Marković) je ambiciozna samim tim što radi u advertajzingu. Pošto se suprotnosti privlače, udala se za Pavla, nervoznog taksistu (Marko Živić). On je iz provincije, ali je svakako ostao u Beogradu nakon studija. Za razliku od njega Ana je Beograđanka nekoliko kolena unazad, što njena majka Natalija (Seka Sablić) s ponosom ističe. Kad smo već kod Natalije , ili ti zle tašte, ona je ceo radni vek provela radeći u MUP-u, na šalteru za registraciju vozila, takozvanom šalteru smrti. Inače, Natalija mrzi, pre svih, sebe, a onda i sve ostale. Naivna je i pokvarena. Njena rođena sestra Emilija (Ružica Sokić), koja je ceo život provela na bračnim putovanjima, i još uvek je tamo, na čuvanje joj je ostavila sina Vasu (Nebojša Ljubišić), večitog studenta i ženskaroša -tinejdžera zarobljenog u telu četrdesetogodišnjaka. Vasu Bog nije ostavio na cedilu, ali mu je umesto talenta za studije geografije, podario talente za kuvanje i muziku. Priča počinje otprilike ovako: Ana i Pavle nakon venčanja dolaze kući, u radosnom iščekivanju prve bračne noći, kad gle čuda, Natalija je i dalje u stanu. Još se nije preselila u garsonjeru, jer nije mogla. Zašto? Zato što iz garsonjere još nije izašao Vasa. Ali izaći će on sutra, pa će mladi par imati priliku za popravni druge bračne noći. Sutra? Da, da, malo sutra! Kako to Marfijev zakon nalaže, Vasa je garsonjeru privremeno izgubio na pokeru i umesto da ode iz njihovih života, on ulazi u njihove živote i useljava se kod Natalije, Ane i Pavla. U garsonjeru ulazi Kameni (Miloš Samolov), vitez beogradskog asfalta i od nje pravi ilegalnu kockarnicu. Kameni fura s Lepom Mirom, estradnom zvezdom, a „poslovni partneri" su mu Gvozdeni i Stameni. I tako...gledaćemo u 22 epizode tri najzanimljivija, najburnija i najstresnija meseca u njihovim, inače dosadnim životima.
 
Režija: Slobodan Šuljagić
Scenarij: Vladimir Đurđević
Uloge: Seka Sablić, Marko Živić, Katarina Marković, Nebojša Ljubišić, ...

Filmografija

U svakoj epizodi ove humorističke serije predstavljena je posebna priča sa zanimljivim zapletom uz neočekivani preokret.

Ana (Katarina Marković) je ambiciozna samim tim što radi u promidžbi. Pošto se suprotnosti privlače, udala se za Pavla, nervoznog taksista (Marko Živić). On je iz provincije, ali je ostao u Beogradu nakon studija. Za razliku od njega Ana je Beograđanka nekoliko generacija unazad, što njena majka Natalija (Seka Sablić) s ponosom ističe. Natalije je zla punica koja je cijeli radni vijek provela u MUP-u, na šalteru za registraciju vozila, takozvanom šalteru smrti. Inače, Natalija mrzi, prije svih, sebe, a onda i sve ostale. Naivna je i pokvarena. Njena rođena sestra Emilija (Ružica Sokić) cijeli život provodi na bračnim putovanjima i još uvijek je tamo. Na čuvanje joj je ostavila sina Vasu (Nebojša Ljubišić), vječitog studenta i ženskaroša - tinejdžera zarobljenog u tijelu četrdesetogodišnjaka. Vasu Bog nije ostavio na cjedilu, ali mu je umesto talenta za studij geografije, podario smisao za kuhanje i glazbu. 

Priča počinje otprilike ovako: Ana i Pavle nakon vjenčanja dolaze kući, u radosnom iščekivanju prve bračne noći, kad vide da je Natalija i dalje u stanu. Još se nije preselila u garsonijeru jer nije mogla zato što iz garsonijere još nije izašao Vasa. No izaći će on sutra, pa će mladi par imati priliku za popravni druge bračne noći. Sutra? Da, da, malo sutra! Kako to Murphyjev zakon nalaže, Vasa je garsonijeru privremeno izgubio na pokeru i umjesto da ode iz njihovih života, on ulazi i useljava se kod Natalije, Ane i Pavla. U garsonijeru stiže Kameni (Miloš Samolov), vitez beogradskog asfalta i otvori ilegalnu kockarnicu. Kameni je u vezi s Lepom Mirom, estradnom zvijezdom, a "poslovni partneri" su mu Gvozdeni i Stameni.

Komentari (0)

Foto