ponedjeljak, 01.01.0001 00:00

Osveta (2013)

Intikam (Originalni naziv)

drama telenovela

Turska inačica popularne američke serije "Revenge" s Beren Saat umjesto Emily VanCamp

 
Režija: Mesude Erarslan
Scenarij: Berkun Oya
Uloge: Mert Firat, Seda Demir, Beren Saat , Nejat Isler, Engin Hepileri, ...

Filmografija

Beren glumi Derin, lijepu ženu koja je djetinjstvo provela u sirotištu jer joj je otac u osuđen na doživotni zatvor. No, čim je doznala da joj je otac bio nevin optužen, Derin ga odluči osvetiti, te stoga osmisli novi identitet kako bi se što više približila onima koji su joj upropastili život, a zatim i osvetiti očevu smrt.

Ponukani velikim uspjehom televizijskog projekta „Revenge“, popularne američke serije koja je 2012. bila nominirana za „Zlatni globus“ i „People's Choice Awards“, Turci su početkom ove godine krenuli u osvajanje velikog televizijskog tržišta sa svojom verzijom serije. U turskoj inačici „Osveta“ (orig. Intikam) zasjala je slavna i vrlo uspješna turska glumica Beren Saat, koja se može pohvaliti s dvije „Golden Butterfly Awards“ nagrade te titulom jedne od najljepših i najbolje plaćenih glumica Turske. 

OPISI LIKOVA

Yağmur Özden / Derin Çelik (Beren Saat) – odrasla u sirotištu nakon što su joj oca okrivili za ubojstvo. Vjerovala je da je otac kriv, ali promijeni mišljenje nakon što pročita njegov dnevnik u kojem opisuje tko mu je sve namjestio. Vodeći se motom „oko za oko, zub za zub“, Derin odluči osvetiti očevu smrt, pa započne novi život kao Yağmur Özden, iznajmi apartman u blizini obitelji Arsoj te se polako uzdiže na društvenoj ljestvici. S vremenom se uspije dodvoriti nasljedniku carstva obitelji Arsoj, Emreu (Mert Fierat), te se posve uvući u život obitelji koja je odgovorna za smrt njezinog oca.

Emre Arsoj (Mert Firat) – odličan student, nasljednik obiteljskog carstva, plejboj i san svake djevojke, ali i ljubitelj medija. Roditelji Šahika i Haldun od njega očekuju velike poslovne uspjehe nakon završetka fakulteta, no plan im kvari Emreova mrlja u policijskom dosjeu kada je pod utjecajem alkohola usmrtio djevojku. Ludo se zaljubi u Yağmur, a kasnije je  i zaprosi. 

Hakan Eren (Engin Hepileri) – direktor informatičke kompanije, profesionalni haker i Yağmurin saveznik u osveti obitelji Askoj, iako mu je Haldun Askoj pomogao da uspije u poslu i postane milijunaš. Hakan uvelike pomaže Yağmur u otkrivanju informacija, ali je u nekim situacijama i sprječava da ne učini neku glupost ili se ne udalji od svojeg cilja. 

Rüzgar Denizci (Nejat İşler) – Derinin prijatelj iz djetinjstva koji vodi obiteljski kafić na pristaništu brodova. Nakon Derininog nestanka, Rüzgar je preuzeo brigu oko zajedničkog psa, a koji  će ih nakon mnogo godina opet spojiti…  Između njega I derin (odnosno Yağmur) postojat će kemija, koju će uništiti druga osoba.

Šahika Arsoj (Arzu Gamze Kılınç) – alfa i omega cijele operacije ubojstva Dereninog oca, vrlo imućna i moćna žena koja cijelu obitelj Arsoj drži na okupu, žena Halduna I majka dvoje djece, sina Emrea i kćeri Džemre. Nakon otkrića da ju muž vara, njezin brak s Haldunom će polako propasti, a obzirom da ne vjeruje ljudima, Šahika nikada neće podupirati Emreove zaruke s Yağmur. Međutim, neće se libiti zatražiti pomoć od Yağmur…

Haldun Arsoj (Zafer Algöz) – vlasnik vrlo moćne obiteljske kompanije u kojoj je radio Derenin otac, koji je otkrio da su se u njoj vršile malverzacije i prao novac. Ubrzo se razotkriva njegova dugogodišnja afera s Šahikinom najboljom prijateljicom, Lidijom, zbog čega će voditi tešku brakorazvodnu parnicu.

Džemre Arsoj (Ezgi Eyüboğlu) – najmlađa nasljednica carstva Arsojevih, uzorna studentica s visokim moralnim vrijednostima, za razliku od ostalih članova obitelji. Nju i njezinu obitelj šokirat će istina o njezinom pravom podrijetlu…


Komentari (0)

Foto