ponedjeljak, 24.01.2022 19:00

Najškrtije škrtice (2011)

Extreme Cheapskates (Originalni naziv)

reality show

Priče o ljudima koji na svaki mogući način traže priliku da uštede, a pritom idu u krajnost

Upoznajte neke od najškrtijih ljudi na svijetu, koji će vam pokazati najekstremnije i najmaštovitije načine kako možete uštedjeti pokoji novčić.
 

Od večera izvađenih iz kontejnera do nekorištenja toaletnog papira, ova će skupina okorjelih škrtica svojim neobičnim životnim stilom pokazati što uistinu znači stegnuti remen! Koliko daleko biste vi išli?

U svijetu opsjednutim krizom i recesijom broji se svaki novčić, pa se tako neki hrane po kontejnerima finih restorana, čajne vrećice koriste nekoliko puta, a neki ekstremniji maksimalno štede i na toaletnom papiru.

Upoznajte neke od okorjelih škrtih pojedinaca u Americi i doznajte na koje su sve nečuvene postupke spremni samo zato da uštede koji dolar. Oni se ne libe zaroniti u kontejner i iz njega si izvaditi večeru, višekratno upotrebljavati papirnate ručnike ili puštati vodu u zahodu samo jedanput na tjedan! To su samo neki od poteza osoba koje nastoje živjeti krajnje jeftino, što je mnogima od njih glavna preokupacija i zadire im u svaki aspekt života, od odnosa s drugim osobama do osnovne higijene. Ono što najviše iznenađuje jest što neki od tih škrtih pojedinaca ne žive na taj način zato što su siromašni ili nemaju drugoga izbora. Neki od njih su profesionalci na odlično plaćenim radnim mjestima, a za škrtost navode svoje individualne razloge. Tijekom sezone upoznat ćemo različite škrtice, od kopačice po kontejnerima koja će za svoje goste pripremiti večeru kakvu zasigurno nisu očekivali do žene koja se odbija tuširati kod kuće, vrhunskog žicara koji se ponosi svojom sposobnošću cjenkanja te „kreativno štedljivog“ umjetnika koji odbija kupovati toaletni papir. Njihov nesvakidašnji stil života mnoge će začuditi, pa čak i šokirati, no najškrtije škrtice ne znaju drugačije funkcionirati...

U drugoj sezoni reality serije upoznat ćemo najškrtiji bračni par koji svake godine uštedi preko sedam tisuća dolara dijeleći neke stvari na način koji je nezamisliv većini parova. Majka dvoje djece pokazat će kako upotrijebiti metalnu vješalicu umjesto TV antene, a škrti vatrogasac suočit će se s najvećim izazovom za štednju jer treba organizirati proslavu 16. rođendana svoje kćeri. Jedan od najvećih škrtaca ove sezone prijavit će se na klinički pokus u kojem će mu odrezati testise za 35 tisuća dolara! Osim toga, gledatelji će vidjeti i kako žena s pristojnim primanjima gostima poslužuje hranu za mačke, a upoznat će i najškrtijeg automehaničara u Teksasu koji izbjegava plaćanje stanarine tako da i stanuje i radi u svojoj garaži, gdje spava u automobilima, priprema hranu na roštilju i pere se u sudoperu. Postoji li za ove ekstremne štedljivce granica koju nisu spremni prijeći radi uštede novca?  


Komentari (3)

Foto