subota, 28.01.2023 22:00

Paukova zavjera (2001)

ALONG CAME A SPIDER (Originalni naziv)

triler drama kriminalistički

Iskusni policijski psiholog nađe se u igri nadmudrivanja s lukavim otmičarem

 
Režija: Lee Tamahori
Scenarij: James Patterson, Marc Moss
Uloge: Morgan Freeman, Monica Potter, Michael Wincott, Dylan Baker, Mika Boorem

Filmografija

Po romanu Jamesa Pattersona, film je režirao Novozelanđanin Lee Tamahori, koji se proslavio oporom dramom "Bili jednom ratnici".

Nakon dvije godine mirnog rada u školi, nastavnik otme senatorovu kćer te se vrlo brzo javi kriminalističkom psihologu Alexu Crossu (Morgan Freeman) kako bi se, izgleda, igrao mačke i miša. Morgan Freeman kao iskusni policijski psiholog naći će se u igri nadmudrivanja s lukavim otmičarem u napetoj "Paukovoj zavjeri".Cross je uvjeren kako je kontaktiran samo da bi osigurao otmičaru nešto medijske slave, a svoje pretpostavke potvrđuje kada u otmičarevom skloništu pronađe knjige o slavnom slučaju "Lindenburgh". Jedna od agentica koja je bila zadužena za čuvanje djevojčice nudi svoju pomoć iskusnom Crossu, koji ne zna kome bi trebao vjerovati, želi li da oteta preživi...
Nakon što je serijom iznimno zapaženih i voljenih sporednih nastupa koje je ostvario u devedesetima osvojio srca publike, Morgan Freeman se latio i glavnih uloga, pokazavši kako je sjajan glumac neovisno o okruženju i tipu filma. Možda neočekivan izbor za akcijskog junaka, Freeman u sjajnom, napetom trileru "Paukova zavjera" igra dojmljivu ulogu istraživačkog veterana, a ostatak ekipe čine manje poznata Monica Potter te akcijska zvijezda Michael Wincott.

Komentari (3)

Foto