četvrtak, 09.07.2020 08:00

Moje veliko američko romsko vjenčanje (2012)

My Big Fat American Gypsy Wedding (Originalni naziv)

dokumentarni

Ekstravagantne dječje proslave i vjenčanja nomada i Roma ovaj put u Americi

Stroga romska majka ugovara vjenčanje kako bi pokušala pripitomiti svoju neobuzdanu kćer. Kasnije, dolazak romskog djeteta potiče rat u obitelji.
 
Režija: Paddy Collins
Scenarij:
Uloge: Ellen K, Sondra Celli

Filmografija

Spin off popularnog britanskog serijala ”U dobru, zlu i kiču” (”My big fat gipsy wedding”). Kako se ove zajednice pripremaju za vjenčanje, koji su rituali, običaji i vjerovanja? Ne biste vjerovali, ali srest ćemo se s još više kiča, a svadbe su još i veće!

Ove sezone, uz pomoć vodeće romske dizajnerice Sondre Celli, mladenke će hodati prema oltaru u nekim od najvećih i najblještavijih haljine do sada. Ove sezone njezine haljine su još raskošnije a jedna teži nevjerojatnih 45 kilograma!

 

Čak i uz sretne završetke, to ne bi bilo romsko vjenčanje bez nekoliko obitelj­skih prepirki, a ni ova se sezona po tome ne razlikuje dok poznata obitelj Stan­ley priređuje vjenčanje koje nitko neće zaboraviti. U prvoj epizodi, snovi grčke romske mladenke se ostvaruju dok ona hoda prema oltaru u izvanrednoj vjen­čanici rađenoj po mjeri. Njezina haljina je toliko velika da je Sondra morala pri­premiti prijevoz kako bi mladenka stigla do crkve na svoj poseban dan. Također u ovoj epizodi, proslava rođendana 16-godišnje Romkinje pomaknuta je zbog njezine pretjerano tradicionalne bake koja prijeti sabotiranjem njezina ulaska u svijet punoljetnosti.

Tijekom sezone, drama se odvija u svim oblicima - dogovorenim brakovima, obiteljskim tučnjavama, dvostrukim svadbama i godišnjem romskom balu. U jednoj epizodi, 16-godišnju djevojku Chelsey majka prisiljava na brak s trećim rođakom. U drugoj dramatičnoj epizodi, gledatelji će moći pratiti bitku dvije majke dok se njihova djeca, 23-godišnji Kody i njegova 33-godišnja bivša dadi­lja Danielle žene. Također ove sezone, sestre Brittany i Kalynn priređuju veliko dvostruko vjenčanje koje neće proći bez trzavica.


Komentari (0)

Foto