ponedjeljak, 01.01.0001 00:00

Sofija Prva (2012)

Sofia The First (Originalni naziv)

animirani obiteljski fantastika

Malena Sofija preko noći postane princeza kada joj se majka uda za Kralja

 
Režija: Jamie Mitchell
Scenarij: Craig Gerber
Uloge: Darcy Rose Byrnes, Ariel Winter, Jennifer Hale, Sara Ramirez, Jess Harnell...

Filmografija

Malena Sofija ima najbolje učiteljice na svijetu! Vile Flora, Fauna i Merryweather iz Trnoružice naučit će je da je jednostavno izgledati kao princeza, ali ponašanje mora doći iz srca. Ponekad Sofiji u posjet dolaze i Pepeljuga, Aurora, Snjeguljica, Jasmine, Belle, Mulan, Pochahontas, Ariel...

Ona je nova djevojka s krunom!
Tri vile - Flore, Faune i Merryweather vode akademiju koja priprema djevojčice da postanu princeze. Između ostalih, ovu školu polagale su Pepeljuga, Jasmine i Belle, a nova pridošlica je Sofija, koja ubrzo dozna da izgledati poput princeze nije uopće teško, ali ponašati se itekako jest. Sofija ima napretek svjetlećih cipelica i lijepih šarenih haljinica, no što je to što princezu uistinu čini pravo princezom? Mala kraljevna mora imati veliko srce i pokazivati puno ljubavi, biti brižna, vjerna, iskrena i dostojanstvena. Također, princezi pripada i amajlija kojom ona može razgovarati i razumjeti životinje, ali i za kojom žudi zli vještac Cedric koji je se želi dočepati kako bi postao kralj Galdiza.
Sofija je prva latino princeza ikada koju je na Disneyevom kanalu u premijernoj epizodi u studenom prošle godine gledalo 5,2 milijuna djece!
U hrvatskoj inčici glasove su posudili Nina Kraljić, Biljana Ivanović, Marko Juran, Ana-Marija Vrdoljak i Lucija Barišić.

Komentari (1)

Foto