ponedjeljak, 01.01.0001 00:00

Alpe-Dunav-Jadran (2013)

Alpe Dunav Jadran (Originalni naziv)

magazin

Polusatni međunarodni TV magazin koji se emitira dva puta mjesečno

 

Emisija je namijenjena najširem krugu gledatelja. Afirmira srednjoeuropske zemljopisne, povijesne i kulturne posebnosti, ljudske dosege i društvene vrijednosti. Osim svojih bogatih reportaža, odlikuje se pozitivnošću i nastojanjem da se očuva duh prijateljstva među regijama.

Na ideju o pokretanju transnacionalnog magazina došao je u siječnju 1978. godine Guenther Ziesel koji je najprije pokrenuo radijsku emisiju sa sjedištem u Grazu, a 1982. godine pridružili su mu se u stvaranju televizijske inačice Virgilio Boccardi, Giancarlo Deganutti, Boris Bergant i Branko Lentić. Kako je projekt rastao, u jednom je razdoblju okupljao 17 javnih radijskih i televizijskih servisa iz 7 zemalja: Austrija (ORF) Bavarska (BR), Italija (RAI Bolzano i Trst) Hrvatska (HRT), Mađarska (MTV), Slovenija (RTV Slovenija) i Švicarska (RTSI Lugano). Osvojio je desetak nagrada.

Magazin je često nazivan prethodnicom emisije ''Europa regija'', a u središte pozornosti je uvijek stavljao pozitivne mogućnosti stvarnog života.


Komentari (0)

Foto