ponedjeljak, 01.01.0001 00:00

Jack ubojica divova (2013)

Jack the Giant Slayer (Originalni naziv)

akcija drama fantastika

Samo Jack može spasiti princezu i zaustaviti najezdu krvoločnih divova

 
Režija: Bryan Singer
Scenarij: Christopher McQuarrie, Darren Lemke
Uloge: Nicholas Hoult, Stanley Tucci, Ewan McGregor, Bill Nighy, Ian McShane

Filmografija

Fantastična akcijska priča o ratu koji je izbije kad mladi farmer slučajno otvori vrata između našeg svijeta i strašnog svijeta divova. Moderna verzija svima znane priče.

Divovi su pušteni na Zemlju po prvi puta u mnogo stoljeća i spremni su na sve kako bi pokorili čovječanstvo. U borbi za kraljevstvo, svoje ljude i ljubav princeze neustrašivi mladi ratnik suočit će se sa bićiima za koje je mislio da postoje samo u legendama.
''Jack ubojica divova'' akcijska je avantura redatelja Bryana Singera u kojoj Nicholas Hoult glumi Jacka, Eleanor Tomlinson kraljevnu Isabelle, Stanley Tucci prijetvornog Rodericka, Ian McShane Isabellinog oca, kralja Brahmwella, Bill Nighy generala Fallona, a Ewan McGregor odanog viteza Elmonta.
"Mi pričamo našu priču. Ona ima ponešto elemenata iz poznatih bajki ''Janko i čarobni grah'' i starije i mračnije bajke ''Janko ubojica divova ''koje su se razvile iz legendi o kralju Arturu, a kombiniranjem dvaju bajki i unošenjem novih detalja kojima smo priči dali kontekst i povijest oživjeli smo likove na dinamičan način uz naglašeni realizam”, rekao je o filmu redatelj Bryan Singer.
"Važno je da je Jack netko s kime se publika može poistovjetiti jer ovo može biti i priča o Davidu i Golijatu", rekao je producent David Dobkin.


O GLUMCIMA
NICHOLAS HOULT (Jack) brzo se nametnuo kao jedan od najsvestranijih i najtalentiranijih mladih glumaca. Nominiran je za nagradu BAFTA 2010. u kategoriji ''Zvijezde u usponu'' kojom se bira pet mladih međunarodnih glumaca iznimnog talenta koji su zaokupili pažnju gledatelja. Glumit će Nuxa u očekivanom ''Mad Max: Fury Road'', četvrtom nastavku George Millerovog klasika ''Mad Max'' uz Toma Hardyja i Charlize Theron, a nedavno smo ga gledali u filmu ''X-Men: First Class'' kao Hanka McCoya, uz Jamesa McAvoya, Michaela Fassbendera i Kevina Bacona, a 2010. Hoult je glumio Eusebiosa u hitu ''Clash of the Titans''.

ELEANOR TOMLINSON (Isabelle) debitirala je sa samo dvanaest godina, a s trinaest već je snimala ''The Illusionist'' s Aaronom Johnsonom, Edwardom Nortonom i Paulom Giamattijem. Nakon toga glumila je Agnes Muller u hvaljenoj drami programa BBC ''Einstein and Eddington'', prije uloge u tinejdžerskom filmu ''Angus, Thongs and Perfect Snogging''. Glumila je Fionu Chattaway u Tim Burtonovom filmu ''Alice in Wonderland'', te je bila Eve u spin-offu serije ''Dr. Who, The Sarah Jane Adventures''.
STANLEY TUCCI (Roderick) glumio je u više od pedeset filmova uključujući ''The Devil Wears Prada'', ''The Terminal'' i ''Road to Perdition'', te u nizu televizijskih i kazališnih ostvarenja. Ima nominacije za Oscar, Zlatni globus, BAFTA, SAG i BFC za ulogu u filmu ''The Lovely Bones''. Godinu prije glumio je u filmu ''Julie & Julia'', a gledali smo ga i u filmu ''The Hunger Games''.
IAN McSHANE (Kralj Brahmwell) poznat je po ulogama negativaca, protuha i lopova. Posebnu popularnost stekao je kao Al Swearengen u seriji ''Deadwood''. Gledali smo ga kao Beitha u ''Snow White and the Huntsman'' te u hitu ''Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides'' u ulozi Crnobradog. Otac mu je igrao za Manchester United i isprva je htio krenuti njegovim stopama, no odlučio se za glumu i diplomirao na prestižnoj ''Royal Academy of Dramatic Art''.


Komentari (0)

Foto