ponedjeljak, 01.01.0001 00:00

Sutkinja Judy (1996)

Judge Judy (Originalni naziv)

dokumentarni reality show

Ona je iskrena i poštena – potraga za istinom joj je najvažnija

 
Režija: Randy Douthit
Scenarij: Sandi Spreckman, Kaye Switzer
Uloge: Judy Sheindlin

Filmografija

Pridružite se sutkinji Judith ''Judy'' Sheindlin koja već 17 godina rješava slučajeve u ovom reality suđenju! Sutkinja Judy rješava manje nesporazume na svoj jedinstven strogi, ali i šaljiv način. Prije svakog suđenja svi sudionici moraju potpisati ugovor kojim se obvezuju na raspravu u njenoj sudnici.

''Sutkinja Judy'' zaslužna je za uspjeh žanra suđenja na televiziji. Dva slična showa su prethodili ovoj seriji (1993. i 1994. godine), no oba su bila otkazana zbog loše gledanosti. Judy je zaslužna i za uvođenje imidža strogog suca u taj žanr tako da su je u kasnijim, sličnim serijama imitirali. Serija se emitira već 17 sezona i samim time je najdugovječnija serija tog tipa.

U početku prikazivanja, od rujna 1996. godine, serija nije naišla na visoke ocjene i pretpostavljalo se da neće doživjeti drugu sezonu. No, prije kraja prve sezone gledanost se samo povećavala i rasla tako da je u jednom trenutku prešla i gledanost ''Oprah Winfrey Show''. Prosječna ocjena joj je 7,0, a sutkinja je zasad potpisala ugovor do 19. sezone.

17. sezona dovela je jednu novinu, a to je snimanje u HD-u.


Komentari (0)

Foto