ponedjeljak, 01.01.0001 00:00

Doktor Martin (2004)

Doc Martin (Originalni naziv)

komedija drama

Sarkastičan i socijalno neprilagodljiv doktor teške naravi dolazi raditi u idlični mirni gradić

 
Režija: Paul Seed, Ben Bolt, Minkie Spiro
Scenarij: Craig Ferguson, Dominic Minghella, Mark Crowdy, ...
Uloge: Martin Clunes, Caroline Catz, Ian McNeice, Joe Absolom, Stephanie Cole, ...

Filmografija

Popularna britanska serija Dr. Martin, u kojoj glavnu ulogu ostvaruje simpatični Martin Clunes svojevrsni je spin off filma "Saving Grace“. Posljednja, peta sezona snimljena je 2011. godine, a serija je sjajne rejtinge ostvarila na britanskoj ITV stanici. Na IMDB-u Dr. Martin je pobrao simpatije kritike i publike te je, na skali od 1-10, ocjenjen sa visokim 8,1 rejtingom.

Serija je spin off filma "Saving Grace" sa izmjenom glavnog lika - dr. Martina, iz veselog i nesmotrenog doktora u filmu, u sarkastičnog, ali i dalje simpatičnog dr. Martina u seriji. U seriji on je ugledni londonski kirurg koji uspijeva ostvariti želju, da se preseli u neki mirniji kraj. Odlazi u vrlo živopisne seoske predjele, nastanjujući se u kući pored rijeke.



Dr. Martin Ellingham postaje doktorom opće prakse. Njegovi motivi za preseljenjem u početku nisu sasvim jasni, ali vremenom saznajemo za njegove fobije koje ga opsjedaju. Za njega neće biti teško steći povjerenje i poznanstva kod lokalnih mještana i sve djeluje kao prava idila. Međutim njegova situacija se počinje komplicirati kada okolini polako otkrije svoju narav. On je osoran, netolerantan i ne samo da ima nedoumice oko toga da li treba uzimati lijekove već je i njegov stav prema životu malo neobičan.



Novo okruženje, nova kuća, novi posao, novi ljudi, ali ubrzo mu se događa i nova ljubav. Usprkos njegovoj nespretnosti Dr. Martin uspjeva pokazati sussjećanost Louisi, lokalnoj učiteljici koja se zaljubljuje u njega.

Komentari (0)

Foto