ponedjeljak, 01.01.0001 00:00

Zora (2005)

Alborada (Originalni naziv)

drama romantika telenovela

U vremenu stravičnih nepravdi i velikih društvenih razlika mlada djevojka pokušava slijediti srce

 
Režija: Monica Miguel, Sergio Quintero
Scenarij: María Eugenia Argomedo
Uloge: Lucero, Fernando Colunga, Arturo Peniche, Luis Roberto Guzman, Daniela Romo

Filmografija

Povijesna priča smještena je u kolonijalnu Panamu i Meksiko nekoliko godina prije meksičkog odcjepljenja od Španjolske. U vremenima ekstremnih socijalnih razlika, dok su seljaci živjeli pod čeličnom šakom aristokracije, svi slojevi društva, bogati i siromašni, živjeli su ispod tamnog oblaka španjolske inkvizicije.

Mariju Hipolita Diaz je odgojila baka Carlota u gradu Santa Rita u Panami. Hipolita je rođena u Meksiku, no u svojim najnježnijim godinama odvojena je od majke Asuncion te nikada nije saznala tko joj je otac. Uskoro Carlota sredi Hipoliti brak s Antonijem de Guzmanom. Ne znajući kako brak ne može biti konzumiran zbog Antonijeve nemoći i da svekrva Adelaida maltretira Hipolitu zato što je nezakonito dijete, starica umire u uvjerenju da je Maria Hipolita ostala u dobrim rukama.

Život za Hipolitu postaje nepodnošljiv, no najgore tek slijedi. Znajući kako će njezinog sina, ukoliko ne dobije nasljednika, razbaštini ujak Prospero, Adelaida smjesti Hipoliti da joj u sobu uđe Luis Manrique, meksički trgovac i rođak moćnog grofa Guevara koji je došao u Santa Ritu kako bi sklopio posao. No tamo je postao žrtvom prijevare. Stjeran u kut, Luis prihvaća Adelaidinu uvrnutu ideju, misleći kako će lako odoljeti ženi u čiju postelju mora ući. Ipak se ne uspijeva zaustaviti na vrijeme te provede noć s Marijom Hipolitom.

Nakon te noći Luis sa sobom nosi kajanje i uspomenu na prelijepu djevojku kojoj zna ime i kako izgleda. S druge strane Hipolita ne zna ništa o strancu s kojim je provela noć, a pravi šok slijedi kada nakon nekog vremena sazna da je trudna. Tri godine kasnije, Hipolita je majka malog Rafaela te dolazi u Meksiko kako bi pronašla oca svog sina. Uskoro Hipolita dolazi na imanje grofa Guevare te upoznaje Luisa.


Komentari (0)

Foto