nedjelja, 29.03.2020 13:56

Kriške sira (2004)

CHEESE SLICES (Originalni naziv)

dokumentarni

Iskusni sirar otkriva tajne ručne proizvodnje tradicijskih sireva iz različitih krajeva svijeta

sez.8 ep.6Roquefort je najznačajniji od svih pljesnivih sireva, jedan je od najstarijih sireva na svijetu i jedan od rijetkih pljesnivih sireva koji se proizvodi od sirovog mlijeka. Will i Ellie odlaze u poznato mjesto Roquefort-sur-Soulzon gdje će se sastati s proizvođačima roqueforta Papillon, jednim od poznatijih brendova koja ova regija izvozi. Odabrala: Mira Vočinkić
 
Režija: Michael Robinson, Brent Rees
Scenarij:
Uloge:

Filmografija

Od 2004. godine Will Studd koji radi s sirevima više od tri desetljeća je izvršni producent i voditelj emisije "Cheese Slices", jedine televizijske serije na svijetu posvećene zanatski i tradicionalnim ručno proizvedenim sirevima iz različitih krajeva svijeta.

Serija "Cheese Slices" nastala je kao odgovor na revoluciju koju su u svijetu sira izazvali potrošači. Ova TV serija, jedina takve vrste, istražuje rastuće zanimanje za tehnike proizvodnje sireva i njihovo porijeklo, kao i uzbudljiv preporod zanatske proizvodnje sireva. Tražimo ukusnije, zanimljivije sireve, osebujnih okusa, tekstura i mirisa, no da bismo ih znali prepoznati, moramo znati na što treba obratiti pozornost. "Cheese Slices" će vam otvoriti apetit, potaknuti vas da putujete i, što je najvažnije, pomoći vam da naučite birati sireve te tako nastavite revoluciju.
Will Studd radi s finim sirevima već više od tri desetljeća. Nakon što je 1970-ih pokrenuo lanac trgovina delikatesama u Londonu, 1981. godine se preselio u Melbourne u Australiji gdje je svesrdno promicao bolje poznavanje kvalitetnih sireva te zagovarao proizvodnju sireva od sirovog mlijeka.
Willova prva knjiga, "Chalk and Cheese", objavljena 1999. godine, osvojila je brojna važna međunarodna priznanja. Otada je vrlo tražena među ljubiteljima sira. Nastavak knjige pod nazivom "Cheese Slices" objavljen je u listopadu 2007. godine.
Godine 2002. francuska je Vlada dodijelila Willu Ordre du Mérite agricole za njegovo zalaganje u očuvanju tradicionalnog sira od sirovog mlijeka. Ugledno francusko cehovsko udruženje trgovaca sirom, Guilde des fromagers, dodijelilo mu je titulu maître fromager.

Komentari (1)

Foto