utorak, 02.06.2020 06:02

Ubojstvo (2007)

Forbrydelsen / The Killing (Originalni naziv)

triler drama kriminalistički

Istraga okrutnog ubojstva razotkriti će niz tajni kojim su povezane razne strukture Kopenhagena

Iza pospanog života kriju se mračne tajne, skandali i sile zla. Na početku serije upoznajemo glavnu inspektorku odseka za ubistva, koja tu dužnost obavlja poslednji dan pre odlaska u "novi život". Jedna sasvim obična porodica iz četvrti Vesterbro živi uobičajenim životom i planira skoro preseljenje, kada ih zadesi najgora noćna mora. U isto vreme visokorangirani političar nalazi se u iscrpljujućoj kampanji, u kojoj ima vrlo dobre izglede za pobedu. Kako policijska istraga napreduje, svi će postati umešani u isti slučaj. Započela je istraga ubistva i lov na počinioca.
 
Režija: Henrik Ruben Genz, Birger Larsen, ...
Scenarij: Soren Sveistrup, Torleif Hoppe, ...
Uloge: Sofie Grabol, Lars Mikkelsen, Bjarne Henriksen, Ann Eleonora Jorgensen, ...

Filmografija

Serija "Ubojstvo" uzbudljiv je triler u 20 nastavaka u produkciji dramskog programa Danske radio-televizije. Tijekom 20 napetih dana otkrivamo tragove i pratimo posljedice okrutnog zločina s kojim su na različite načine povezane razne strukture Kopenhagena. Kako istraga teče, na vidjelo izlaze brojne gradske tajne i borbe za moć.

Radnja serije zbiva se u Kopenhagenu i vrti se oko detektivke Sare Lund (Sofie Gråbøl). Svaka sezona prati nove kriminalističke slučajeve koji se događaju svakog dana, a svaka epizoda pokriva novu 24-satnu istragu. Policijska istraga brutalnog ubojstva i silovanja mlade djevojke dugotrajna je i iscrpna. Detektivka Sarah Lund trebala je otići u Švedsku i započeti novi život sa svojim zaručnikom, no nikako ne može taj slučaj ostaviti za sobom. Sarah je na čelu istrage i usko surađuje sa svojom zamjenom, detektivom Janom Meyerom. Političar Troels Hartmann nalazi se usred kampanje za gradonačelnika kad ga novi dokazi povežu s ubojstvom. U periodu od 20 dana sve je više osumnjičenih, a priča kreće u neočekivanom smjeru. Tim stručnjaka proizveo je produkcijski besprijekoran krimić visoke kvalitete. Ne samo da se radi o vrhunskom modernom trileru nego i kroz prikaz društvenih zbivanja i problema serija dobiva na dubini i vjerodostojnosti.

Komentari (6)

Foto