utorak, 11.08.2020 04:55

Ljubav, navika, panika (2004)

LJUBAV, NAVIKA, PANIKA (Originalni naziv)

komedija

Dogodovštine beogradske obitelji, razvedene psihijatrice i oca te njihovih dviju tinejdžerica

sez.3 ep.18
 
Režija: Slobodan Šuljagić
Scenarij: Nebojša Rončević, Slobodan Šuljagić
Uloge: Nikola Simić, Jelisaveta Seka Sablić, Marija Karan, Borka Tomović, ...

Filmografija

Brak je kada dvoje ljudi zajedno rješavaju probleme koje nikad ne bi imali da nisu zajedno...oni se stalno svađaju, ali ne bi valjalo da je drugačije...oni su razdvojeni , ali žive u istom stanu...oni su sretni u svađama, nevjerovatni u neurozi i nemoćni smisliti argument za svoje ili tuđe ponašanje...kada ljubav postane navika da li sve postaje panika...

Dogodovštine jedne beogradske obitelji dočarati će otac Mića i majka Vera, koji su razvedeni, ali igrom slučaja, prisiljeni živjeti pod istim krovom sa dvije kćerke – studenticom Majom i srednjoškolkom Janjom. S obzirom da je majka psihijatrica, kroz njihovu kuću prolazi paleta različitih pacijenata, a nerazdvojni dio obiteljskog miljea je i susjed Jovanović, koji samo na izgled djeluje nervozno, a u stvari tvrdi da je najnormalniji od cijele obitelji.

Protagonosti  serije su poznati komičari: Nikola Simić, Jelisaveta Seka Sablić, Zijah Sokolović, Dušan Poček, Gorica Popović, a njima se pridružuju  Marija Karan i Mirka Vasiljević. S obzirom da je produkciju radila ružičasta televizija, moglo se i očekivati da se na mali ekran pojave i neka od poznatih lica ove TV kuće. Tako će publika moći uživati u simpatičnim pojavama i zanosnim oblinama: Adrijane Čortan, Rade Radenović, Biljane Obradović i Sandre Drašković. Naravno boje Pinka braniti će i muški dio popularnih voditelja poput Boška Jakovljevića i Darka Panovića.

Scenarist Nebojša Romčević otkriva da mu je najveći problem bio da prepoznatljive situacije napravi zanimljivim. Namjera mu je bila da serija bude smješna i da je kao takvu gledatelji prihvate.

Stariju kćerku Maju tumači Marija Karan, glumica koju smo imali prilike gledati u filmovima “Jesen stiže, Dunjo moja” i “Kad porastem biću kengur”.

Ova serija se na najprestižnijem festivalu Zlatna ruža Montreala našla  među 11 najboljih sitcoma svijeta zajedno sa serijama BBC – a, NBC-a i drugih, a Mirka Vasiljević je nominirana za najbolju glumicu.


Komentari (2)

Foto