ponedjeljak, 01.01.0001 00:00

Budva na pjeni od mora (2012)

Budva na pjenu od mora (Originalni naziv)

drama telenovela

Priča o modernom Romeu i njegovoj Juliji, ali na crnogorski način

 
Režija: Milan Karadžić
Scenarij: Stevan Koprivica
Uloge: Milutin Mima Karadžić, Mladen Nelević, Marko Nikolić, Dragan Bjelogrlić, ...

Filmografija

Hit s crnogorskog tržišta, priču o modernom Romeu i Juliji koji se vole unatoč različitim klasnim i moralnim vrijednostima koje gaje njihove obitelji.

On je Luka Radmilović (Momčilo Otašević), mladi student književnosti iz Nikšića koji se ljeti bavi ribarenjem kako bi zaradio dodatni džeparac. Dolazi iz stare budvanske, radničke obitelji koja živi čestito, iako ih pogađaju financijske poteškoće. Glava obitelji Radmilović je Lukin tata Jovo (Mladen Nelević), udovac i umirovljeni policajac honorarno zaposlen kao voditelj osiguranja u jednom budvanskom hotelu.

S njima žive Jovina neudana sestra Olga (Dubravka Vukotić Drakić) i djed Joko (Marko Nikolić). Jovo je navikao živjeti usporenim životom i jedva se snalazi u modernom, tranzicijskom dobu, za razliku od kontroverznog tajkuna Save Bačića (Milutin Mima Karadžić), najomraženijeg budvanskog poduzetnika koji kupuje i gradi hotele i nebodere ne mareći za dozvole i protestiranja građana.

Sava živi lagodnim životom kao i svaki pravi, nedodirljivi bogataš: posao mu je na prvom mjestu, rado podmićuje ljude na vlasti kako bi mu ugodili, nema puno vremena za suprugu Nađu (Ljiljana Blagojević), emancipiranu damu koja vodi njegov ured u Podgorici, ali se zato stigne redovito nalaziti s dugogodišnjom ljubavnicom Linom (Milena Marić) koju uzdržava i plaća joj manekenke projekte i studij u Italiji…

Savin život uvijek je bio savršen, sve do onog dana kada se njegova kći jedinica i obiteljska mezimica, Bojana (Sanja Jovićević), zaljubi u Luku…


Komentari (5)

Foto