ponedjeljak, 01.01.0001 00:00

Oči u oči s neprijateljem (2001)

Facing the Enemy (Originalni naziv)

triler

Policajac nakon smrti sina i rastanka od supruge biva optužen za ubojstvo mlade djevojke

 
Režija: Robert Malenfant
Scenarij: Martin Kitrosser
Uloge: Linden Ashby, Maxwell Caulfield, Alexandra Paul, Cynthia Preston, ...

Filmografija

Atraktivan i uzbudljiv triler TV redatelja Roberta Malenfanta (The Perfect Nanny, Blind Obsession, Clean Break, serija Masked Rider) vješto se poigrava klišejima i općim mjestima popularnog žanra. Scenaristički predložak za film potpisuje Martin Kitrosser (Petak 13. III, IV i V, Rain), scenarist koji je zanat među ostalim pekao i suradnjom na hitovima (Pakleni šund, Kill Bill i Otporan na smrt) Quentina Tarantina, te (Crveni zmaj, X-Men 3: Posljednje uporište) Bretta Ratnera. Iskustvo stečeno radom na tim filmovima donekle se vidi i u ovom djelu.

Prošla je točno godina dana otkad je tragično poginuo 7-godišnji Kevin McCleary (D. Christopher), sin policijskog detektiva Griffa McClearyja (L. Ashby) i njegove supruge Olivije (A. Paul). Igrajući se s prijateljem, Kevin je u jednoj ladici pronašao napunjen očev pištolj i slučajno se ustrijelio. Obiteljska tragedija zauvijek je izmijenila živote njegovih roditelja, jer se Griff otuđio od očajne Olivije, koja se posvetila vođenju prestižnog restorana.
Griff se potpuno okrenuo poslu, gdje mu u istragama pomoć pružaju partnerica Cassie Ives (M. Wilson) i šef, poručnik Carl Runyon (B. Weitz). Kad s Cassie naleti na slučaj prividnog ubojstva i samoubojstva starijeg bračnog para, Griff posumnja da je riječ o dvostrukom umorstvu koje je netko pokušao prikazati u drugačijem svjetlu. Istodobno, u jednom automobilu privlačna Nikki Mayhew (C. Preston) svog znatno starijeg ljubavnika Bennyja Janovica (C. Comes) uspije nagovoriti na ubojstvo njegove supruge. Kad ga Nikki upozna s Harlanom (M. Caulfield), čovjekom koji će izvršiti ubojstvo, Benny ni ne sluti u što se upustio...

Komentari (0)

Foto