petak, 15.01.2021 09:25

Čovjek protiv divljine (2006)

Ultimate Survival / Man vs. Wild (Originalni naziv)

dokumentarni

Bear Grylls otkriva nam sve svoje vještine preživljavanja u divljini

sez.1 ep.4Bear Grylls služio je u britanskim specijalnim snagama, popeo se na Everest te prešao smrznuto Sjeverno ledeno more. U ovoj novoj uzbudljivoj seriji o preživljavanju, Bear putuje u Alpe - najveći europski planinski lanac - gdje svake godine stotine ljudi umiru da bi nam pokazao kako preživjeti u potencijalno kobnim uvjetima.
 

Preživjeti divljinu (engl. Man vs. Wild ili Ultimate Survival) je televizijski reality show s Bear Gryllsom o preživljavanju u raznim teškim uvjetima i na teškim terenima.

Britanski pustolov i pisac Bear Grylls zvijezda je uzbudljivog reality showa u kojem pratimo njegove avanture diljem svijeta. No ono što nam Bear otkriva nije tek obični turistički pogled. Lutajući nekim od naopasnijih mjesta na planetu Bear će testirati svoje vještine preživljavanja do krajnjih granica. Kako preživjeti u pustinji, kakve sve opasnosti skriva džungla i mnoge druge stvari - sve će nam to otkriti Bear Grylls. U lipnju 2005. Bear je srušio svjetski rekord večerajući za stolom koji je visio s balona na 7500 metara visine. 15. svibnja 2007. postavio je još jedan svjetski rekord i postao prva osoba koja je jedrila padobranom iznad Mount Everesta. Napisao je 15 knjiga, uključujući i međunarodnu uspješnicu, autobiografiju Blato, znoj i suze.

Tijekom četvrte sezone Grylls će putovati zabačenim šumama Alabame, gdje će ga helikopter ostaviti na vrhu 300 metara visokog kanjona, suočit će se sa smrtonosnom kobrom duboko u srcu vijetnamske džungle i izrađivati improvizirana navigacijska pomagala, a hvatat će se ukoštac i s pustinjama južnog Teksasa. Gledatelji će imati priliku vidjeti i hoće li se Bear uspjeti spasiti kad ostane zarobljen na ledenoj santi tijekom avanture u divljinama Aljaske, a bit će zanimljivo vidjeti i kako će se ovaj odvažni pustolov spasiti kad završi na pustom otoku u Tihom oceanu, gdje će tražiti hranu i pitku vodu kako bi imao snage napraviti splav i otploviti u spas. Osim toga, Bear će preživljavati i u Gvatemali, Montani i Kini, a u posebnom izdanju dokumentarne serije zamijenit će zelenilo za betonsku džunglu i suočiti se s opasnostima urbane sredine – ondje će se u napuštenom brodogradilištu penjati na dizalicu, pronalaziti hranu u tvornici, postavljati zamke u napuštenoj kući i pokazati kako preživjeti u gradu kada sve ono što uzimamo zdravo za gotovo nestane u slučaju katastrofe. Gledatelji će dobiti i rijedak uvid u stvaranje 'Čovjeka protiv divljine' u posebnoj epizodi koja će ih odvesti „iza kamere“ i predstaviti hrabru ekipu koja prati Gryllsa u svakoj opasnoj avanturi.

U petoj sezoni Bear će završiti na opasnom pustinjskom otoku južno od Papue Nove Gvineje, gdje će naoružan samo štapom prelaziti plimni kanal koji vrvi morskim psima, a zatim će se uputiti u australski Sjeverni teritorij, gdje će preko bogate aboridžinske baštine demonstrirati svoje vještine preživljavanja na mjestu na kojem temperatura rijetko pada ispod 40 stupnjeva. Na kanadskom Stjenjaku njegov će tim namjerno izazvati golemu lavinu koja će Beara zakopati živa u snijegu, a kamere će ući u snježni humak i zabilježiti kako je doista biti zarobljen u snijegu! Ovaj pustolov također će odvesti svoje obožavatelje u kanadsku divljinu i priuštiti im pustolovinu koju nikad neće zaboraviti, a doseći će samu granicu izdržljivosti u pustinji Mojave, kao i u Škotskoj kod stjenovite obale oko Cape Wratha, gdje će preživljavati na splavi i doživjeti bliski susret sa smrtonosnim odronom kamenja!


Komentari (2)

Foto