subota, 04.07.2020 19:30

Zvijezde zalagaonice (2009)

Pawn Stars (Originalni naziv)

dokumentarni

Pridružimo se članovima obitelji Harrison, vlasnicima najpopularnije zalagaonice u Las Vegasu

sez.14 ep.8U produkciji Leftfield Pictures nastala je popularna reality serija o danas legendarnoj obiteljskoj zalagaonici „Gold and Silver“ u Las Vegasu, koju vode Rick Harrison i njegov otac Old Man. Pomažu im Rickov sin Corey, kojeg zovu Big Hoss, te njegov prijatelj Chumlee, koji se trude naučiti što više o pregovaranju, kupnji i pretprodaji vrijednih stvari u trgovini. U svakoj epizodi uvijek krcatu trgovinu u Las Vegasu posjećuju osobe raznih profila koje kupuju i prodaju svoje više ili manje vrijedne predmete obitelji Harrison. Prije konačne odluke o kupnji ili odustajanju od kupnje te obaveznom cjenkanju, doznajemo više o stvarnoj vrijednosti raritetnih stvari, antikviteta, memorabilija i sličnih stvari od samih vlasnika zalagaonice ili od stručnjaka koje pozovu u trgovinu ako nisu sigurni u pravu procjenu i vrijednost predmeta. Razočaranja posjetitelja-prodavatelja nisu rijetka, no ponekad vrijednost vlasništva koje donesu nadmaši njihova najveća očekivanja. Naravno, u prvom planu svake kupnje Harrisonovih je prodaja predmeta, ali neke stvari teško je propustiti kroz ruke. Zanimljiva, poučna i ponekad doista duhovita reality serija „Zalagaonica“ prikazuje se na History kanalu od 2009. te je na istom kanalu stigla do svoje 12. sezone. Na RTL2 ovu hit-seriju gledamo od prve sezone te se upoznajemo s trgovinom koja je danas pravo turističko okupljalište u Las Vegasu, a njeni vlasnici istinske TV zvijezde. I dok je u početku zalagaonicu posjećivalo stotinjak osoba, prikazivanjem serije broj posjetitelja porastao je na preko 1000 dnevno, rast posla iziskivao je zapošljavanje dodatnih 30 osoba, a sam showroom trgovine morao se povećati za dvije trećine.
 

Ova obitelj živi svim srcem za zalagaoničarski posao, služeći se svojim oštrovidnim vještinama za procjenu vrijednosti svakojakih predmeta koje im donose njihovi živopisni klijenti - primjeraka koji mogu biti tek opskurni, no i uistinu povijesno značajni.

TV kompanija History donosi nam hit seriju "Pawn Stars", u kojoj gledatelji imaju priliku zaviriti u svakodnevicu obiteljske zalagaonice u Las Vegasu. Tri naraštaja muškaraca obitelji Harrison - djed Richard, sin Rick i unuk Corey - zajedno vode posao, sukobljavajući se i surađujući na svakom koraku.

Komentari (11)

Foto