nedjelja, 29.03.2020 20:21

Važnije od života (1968)

Stawka wieksza niz zycie / More Than Life at Stake (Originalni naziv)

akcija ratni

Kultna poljska serija o pustolovinama poljskog tajnog agenta kodnog imena J-23

sez.1 ep.9Riječ je o kultnoj poljskoj TV seriji snimljenoj u crno-bijeloj tehnici, koja govori o pustolovinama poljskog tajnog agenta Hansa Klossa, čije je pravo ime Stanislaw Kolicki, a kodno J-23. On radi kao dvostruki agent u njemačkoj obavještajnoj službi Abwehr u okupiranoj Poljskoj tijekom Drugog svjetskog rata... Uloge: Stanisław Mikulski (Hans Kloss/J-23), Emil Karewicz (Hermann Brunner),Bronisław Pawlik (Klossov doušnik), Mieczysław Stoor (Sturmführer Stedtke), Seweryn Butrym (general Wiehringer), Janina Borońska (radijska operaterka Irena) Autori: Andrzej Szypulski i Zbigniew Safjan Proizvodnja: Telewizja Polska S.A. Odabrala: Martina Rajšek
 
Režija: N/A
Scenarij: N/A
Uloge: Stanislaw Mikulski

Filmografija

Svaka epizoda ove izvrsne serije može se gledati zasebno jer radnja nije povezana. Osim u Poljskoj serija je bila popularna i u drugim zemljama, osobito u bivšoj Čehoslovačkoj.

Stanislaw Kolicki je bio dvojnik stvarnog njemačkog časnika i dopušteno mu je da "pobjegne" u Njemačku umjesto pravog Hansa Klossa i zauzme njegovo mjesto u Abwehru. Ondje stvara nacistima probleme, navodi ih da posumnjaju jedni u druge kao izdajnike i krtice, dok sam nikada ne dolazi pod sumnju. Naposljetku je promaknut u čin satnika.

Komentari (0)

Foto