ponedjeljak, 06.12.2021 11:40

Ledom do slave (2007)

Blades of Glory (Originalni naziv)

komedija sport

Zabavna komedija koja svoj izvor humora crpi iz svijeta umjetničkog klizanja

 
Režija: Josh Gordon, Will Speck
Scenarij: Jeff Cox, Craig Cox
Uloge: Will Ferrell, Jon Heder, Will Arnett, Amy Poehler, Jenna Fischer, ...

Filmografija

Doista urnebesna i nezaboravna komedija redateljskog dvojca Josh Gordon i Will Speck, „Ledom do slave" je svoju premijeru doživjela upravo u vrijeme kada je postajalo neupitno kako je Will Ferrell neporecivi kralj novo-tisućljetne komedije.

Nakon što su se prilikom dodjele medalja na jednom natjecanju potukli, dvojica velikih rivala muškoga ritmičnoga klizanja bivaju doživotno suspendirana iz klizačkog svijeta. Chazz Michael Michaels (Will Ferrell) je majstor improvizacije, a Jimmy MacElroy (Jon Heder) je precizan i detaljan, no izgleda kako će svoje stilove klizanja odsad morati upražnjavati privatno. Međutim, jedan od njihovih fanova otkriva kako se suspenzija odnosi samo na nastupe u pojedinačnoj konkurenciji, a ne i u onoj parova. Želja za novim zlatnim medaljama obojici omogući prevladati prezir koji osjećaju prema onome drugom, kao i početnu rezerviranost prema ideji o prvome muško-muškome klizačkom paru u povijesti. Vremena za pripremu je malo, no Chazz i Jimmy se nikada nisu unaprijed predavali.
Najveći plus filma je činjenica što se autori i producenti nipošto nisu planirali osloniti samo na izvanserijske Ferrellove talente, nego su glumačku ekipu napunili sjajnim imenima. Prvo od njih je sjajni Jon Heder, koji s Ferrellom u paru briljira i izaziva salve smijeha - doista, kako se nitko prije nije dosjetio ideje formiranja muško-muškoga klizačkog para? Iako je osnovna namjera i ovog filma publici pružiti vrhunsku cjelovečernju zabavu, užitak u njemu će pronaći i ljubitelji sportskih naslova, a ne smijemo zanemariti ni pouku o nužnosti prevladavanja međusobnih razmirica.

Komentari (11)

Foto