ponedjeljak, 01.01.0001 00:00

Garfield i prijatelji (1988)

Garfield and Friends (Originalni naziv)

komedija animirani obiteljski

Urnebesni doživljaji najljenijeg i najgladnijeg mačka na svijetu, Garfielda

 
Režija: Jeff Hall, Tom Ray
Scenarij: Jim Davis, Mark Evanier
Uloge: Franjo Dijak, Filip Šovagović, Ranko Tihomirović, Ozren Grabarić, ...

Filmografija

Debeo je i lijen, sebičan i proždrljiv. Omiljeno jelo: lazanje! Dakako da ste ga prepoznali: to je Garfield, slavni narančasti mačak, rođen 19.6.1978. u stripu kojim se širom svijeta proslavio Jim Davis. Trenutačno u osmom od devet života, crtani Garfield junak je najčitanijeg stripa u svijetu i kao takav je zabilježen i u Guinessovoj knjizi rekorda - od 2006. nalazi se u preko 2.570 novina i listova, s bezbrojnim vjernim obožavateljima svih naraštaja (pretpostavlja se da Garfielda danas dnevno čita oko 263.000.000 ljudi u cijelom svijetu).

Podsjetimo se: Garfield živi s vlasnikom Jonom i psom Odiem. Obično se dosađuje, jede ili spava. Jako voli svog plišanog medvjedića Pucka, a omiljena meta mu je blentavi Odie, koji redovito nasjedne na Garfieldove psine. Jona često dovodi do ludila. Mrzi ponedjeljke zbog neprestane loše sreće, mrzi pauke, ali razgovara s njima, kao i s mačkama, miševima, štakorima, psima, ljudima, drvećem, hranom i klupkom vune...
Garfield je dobio mnogobrojne nagrade i nominacije u svijetu, a dobio je i svoju vlastitu TV seriju "Garfield i prijatelji" (1988-1995). Starom je Garfieldu u hrvatskoj verziji glas dao Martin Sagner, a u novoj verziji Garfield govori hrvatski kroz Filipa Šovagovića.

Komentari (3)

Foto