ponedjeljak, 01.01.0001 00:00

Incident u Shinjukuu (2009)

Shinjuku Incident (Originalni naziv)

triler drama kriminalistički

Siromašni kinez uvučen je u smrtonosni rat japanskih bandi

 
Režija: Derek Yee
Scenarij: Chun Tin-nam
Uloge: Jackie Chan, Naoto Takenaka, Daniel Wu, Jinglei Xu, Masaya Katô

Filmografija

Jackie Chan je Tietou, siromašni kineski radnik koji odluči riskirati sve kako bi se ponovo susreo s svojom jedinom ljubavi, prelijepom Xiu Xiu. Film je režirao Derek Yee, glumac i redatelj koji je slavu stekao radeći za filmski studio Shaw Brothers.

U Kini siromašni radnik Tietou živi popravljajući traktore i misleći na svoju veliku ljubav Xiu Xiu koja živi u Japanu i koja mu se mjesecima nije javila. Prilikom pokušaja ilegalnog ulaska u Japan, Tietou izgubi dokumente te se više ne može vratiti u Kinu. Ugoste ga njegovi sunarodnjaci koji žive i rade u četvrti Tokija pod nazivom Shinjuku i koji mu pomažu da nađe posao kao ilegalni useljenik.
Jednog dana, bježeći od policijske racije kroz kanalizacijski sustav u kojem rade ilegalni useljenici, Tietou spašava inspektora Kitana od utapanja u prljavoj vodi. Kasnije, nakon incidenta s njegovim rođakom Joeom i tajvanskom bandom, Tietou spašava život moćnog šefa Yakuze Toshinaria Eguchia. On je oženjen za Xiu Xiu, koja se sada zove Yuko, i s njom ima kćerkicu.
Mafijaš nudi Tietou prljavi posao te mu kao nagradu ponudi vlast nad četvrti kojom upravlja tajvanska banda. Tietou tako postaje šefom kineskih ilegalnih imigranata. No, njegove miroljubive metode ga čine nepopularnim i on ubrzo gubi kontrolu nad svojim ljudima te dolazi do općeg rata među bandama.

Komentari (0)

Foto