četvrtak, 06.08.2020 15:35

Raj za dame (2015)

Il paradiso delle signore (Originalni naziv)

romantika

Ljubavna serija smještena na Siciliju

 
Režija: N/A
Scenarij: N/A
Uloge: Giuseppe Zeno, Giusy Buscemi, Alessandro Tersigni, Christiane Filangieri

Filmografija

Talijanska televizijska serija nastala prema romanu Emilea Zole Au Bonheur des dames iz 1883., no radnja je premještena u Milano, 1956. godine.

Glavni lik je Teresa, mlada žena koja ostavi Salva, zaručnika kojeg joj je otac odabrao jer je gradonačelnikov sin, i sa Sicilije odlazi u Milano. Teresa se nada da će se ondje zaposliti u stričevoj trgovini. No kad stigne u Milano, dozna da joj je stric na rubu bankrota i da je optužen za palež kombija ugledne robne kuće Raj za dame zbog koje gubi posao.
Vlasnik robne kuće je Pietro Mori, mladi poduzetnik upitne prošlosti, koji je nakon putovanja u SAD u poslijeratno doba uspio otvoriti elegantnu i modernu robnu kuću.
Teresa se prijavi na natječaj za prodavačicu u robnoj kući. Nakon niza peripetija uspije se zaposliti i pokaže da je ambiciozna i poduzetna djevojka i ubrzo stekne povjerenje kolega.
Djevojka se na kraju ludo zaljubi u Pietra Morija, no mora se vratiti na Siciliju jer je njezin otac obećao gradonačelniku Castelbuona da će se Teresa udati za njegovog sina Salva.

Komentari (1)

Foto