ponedjeljak, 01.01.0001 00:00

Znanost glupog (2018)

Znanost glupog (Originalni naziv)

zabava dokumentarni

Emisija koja objedinjuje znanost i zabavu na svima lako prihvatljiv način

 

U serijalu, u originalu poznatom po nazivu Science of Stupid, Nikola Vikić Topić će svojim komentarima sa znanstvene strane objasniti kako amaterski znanstvenici ispituju načela fizike, poput zaokretnog momenta, gravitacije i Newtonovih zakona kroz šaljiva, a ponekad i bizarna amaterska videa.

Putem velikog broja kućnih videa objašnjava se zbog kojih su zakona fizike junaci iz naših snimki bili više ili manje uspješni u svojim vratolomijama, odnosno zbog čega je sve pošlo po zlu, što garantira odličnu zabavu za sve generacije! Mlađi će uživati u nevjerojatnim i smiješnim snimkama te pritom naučiti nešto o prirodnim zakonima na temelju kojih svijet funkcionira, dok će se stariji brzo i lako, uz mnogo smijeha, podsjetiti fizike, koju su učili u školi.
Meteorologu Nikoli Vikić Topiću ovo nije prvi izlet u voditeljske vode jer je uz vremensku prognozu, koju redovito vodi, sudjelovao i u projektu Ludi Guinnessovi rekordi. Seriji Znanost glupog jako se veseli jer je diplomirao geofiziku na PMF-u pa mu je „bijeg“ u zabavan, a ipak znanstveni, format dobro sjeo.

Komentari (0)

Foto