Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box

X-Men: Dani buduće prošlosti

1
  • #1
    7 0

    postova:416
    taurus @ 27.5.2014. 20:54

    Filmovi koji se bave putovanjem kroz vrijeme,obično su teški za napravit i rezultat lako može biti loš ili konfuzan ali na svu sreću to nije slučaj sa X-Men :Days of Future Past.Singer je još jedanput pokazao da vlada ovom materijom i nakon neuspješnog izleta u DC svijet (Superman Returns) vratio se u X-Men serijal te ga ovim ostvarenjem,rekao bih,revitalizirao,nakon većini omraženog Last Standa te dvije zaboravljive Wolverinove samostalne avanture.

    Otvaranje filma izvrsnom akcionom sekvencom,u kojoj imamo prilike vidjeti likove iz originalne trilogije na djelu,odmah nam stavlja doznanja da će tempo odvijanja radnje biti brz ali ta "brzina" ne ide na štetu priče već odgovara cjelokupnoj atmosferi filma,odnosno,činjenici da junaci nemaju vremena za bacanje dok pokušavaju savladati najopasnijeg protivnika na kojega su naišli te se bukvalno izboriti za svoj opstanak kao vrste.Nakon pojave prvog trailera,vjerujem da je dosta ljudi pomislilo da će film ponovno biti koncipiran kao one man show tj Wolverine i prateći orkestar ali to nije slučaj te su praktično svi likovi jednako bitni za ostvarenje krajnjeg cilja i imaju barem po jedan segment u kome daju svoj doprinos priči a Wolverine u svemu tome djeluje kao svojevrsni faktor simbioze između starije i mlađe verzije glavnih protagonista.Kada govorim o tim "epizodnim"ali ništa manje bitnim segmentima i likovima,onaj sa Quicksliverom je daleko najzabavniji te bi on u budućim filmovima mogao postati bitan dodatak X-Men ekipi,što je i nagovijestio upečatljivom pojavom u ovom ostvarenju.Profesora Xaviera ovaj puta imamo priliku vidjeti dosta drugačije nego što smo navikli.Naime,njegova mlađa verzija u početku, nema one atribute mudrosti i intelektualne superiornosti koje bismo očekivali od njega već je on sada ranjiv,ogorčen te traumatiziran gubitkom dragih prijatelja.Kao takvome,njemu je ovaj puta potrebno ono duhovno vodstvo i usmjerenje koje on inače pruža drugima te je takvom reprezentacijom u ovome filmu postao više "ljudski" i mogli smo kao publika suosjećati sa njegovim emotivnim ali i fizičkim stanjem.

    Još jedna stvar koja ovaj film dodatno čini uvjerljivim jeste i povezivanje istorijskih ličnosti i događaja sa ovim fantastičnim likovima i zbivanjima,trend koji je započet u First Classu sa kubanskom raketnom krizom a izvrsno nastavljen u ovome filmu kroz pominjanje Kennedyevog atentata te uvjek rado viđenu kreaturu kakva je Nixon.

    Days of Future Past stoji rame uz rame sa X2 kao najbolji u serijalu a možda je i za nijansu superiorniji film ako uzmemo u obzir fluidnu fuziju koja je ostvarena između dvije X-Men "postave".Biće,međutim,zanimljivo vidjeti kakve reperkusije ostavlja ovo djelo u kontekstu hronologije dešavanja ranijih X-Men ostvarenja jer epilog Future Pasta uvelike mijenja dosta viđenih stvari. U svakome slučaju sjajan Singerov povratak tamo gdje očigledno pripada te se sa velikim očekivanima sada možemo radovati narednoj avanturi X ljudi.

  • #2
    3 0

    postova:43
    arista @ 15.9.2014. 12:41

    taurus je ponovno sve rekao.

    Odličan nastavak, i meni se sviđa što je početak brz i konkretan, baš sam mislila da će opet Wolverine biti glavni i jedini u filmu, na sreću to nije tako. Svaki lik je dobio dovoljno minutaže i ima zanimljivu priču. Povezivanje s pravim, povijesnim događajima se i meni sviđa i uvijek mi je fora kad to ukomponiraju u neki film.

    Kraj filma brutalno napet, iako je jasno što će se dogoditi, ali napetost je do samoga kraja, a "nova" 2023. djeluje odlično. Veselim se novim nastavcima koji će ispričati novu priču.

    Zadnja scena:

    Singer je napravio odličan posao i čini mi se da će se film svidjeti svim fanovima X-Men franšize, ali i onima koji to nisu. Preporuka svima!

  • #3
    2 0

    postova:256
    karter @ 23.9.2014. 17:06

    Na temu ovog filma je već gotovo sve rečeno od strane taurusa i ariste. Po meni onome kome su se svidjeli prethodni x-meni i tko je fan x-mena nema nikakavoga razloga da ne uživa u ovome filmu koji je po mome mišljenju ako ga gledamo zasebno trenutačno najbolji film iz x-men univerzuma. Izrazito dobro i prije svega spretno napravljeno spajanje likova iz originalne trilogije i First classa prije svega preko lika najpopularnijeg x-mena Wolverina. Scenarij je za filmove o superherojima poprilično inteligentan, gotovo svi likovi su dobili nekoga prostora dok je radnja očekivano dosta prilagođena liku mystique radi velike popularnosti jennifer lawrence. Unatoč tome meni najbolji dvojac McAvoy i Fassbender kao veliki prijatelji te još veći protivnici i Quicksilver u kratkoj ali zapaženoj roli. Problemi ovoga filma nisu toliko u First classu koliko u rupama u kontinuitetu radnje prethodna 3 X-mena i wolverina.

    Usprkos tome  X-men: Days of the future past su trenutno najbolje iz X-men univerzuma.

  • #4
    0 4

    postova:2527
    bearfoot @ 29.11.2014. 11:20

    drago mi je da se serijal dijelom vratio na stare staze, kao što se nadam da je ovo zadnji nastavak pred dužu pauzu koja je stvarno potrebna--e jebi ga, sad čitam da ide 2016 nastavak--...ionako original i drugi dio neće nadmašiti  nijedan mogući splet likova, radnje i okolnosti priče...stupidna eskapada tipa First Class nije bila potrebna i unazadila je, gotovo dotukla svaku nadu za oporavak, Wolwerine se uspio nekako izvuči iz govana, a ovaj dio dodao je jednu novu dimenziju priči iako  te petljancije s putovanjem kroz vrijeme u svakom filmu ispadnu uzročno posljedično stupidne...slowmotion prizor u bunkeru pračen neobičnom muzičkom podlogom spada među najljepše filmske prizore koje sam vidio...Jennifer puno lošija od Rebece kao Mistique, bez obzira na njenu trenutnu popularnost, loš izbor nedovoljno atletske glumice s tužnim okicama za takav lik...nastavi li Magneto ovim tempom u sljedećem filmu premještat će cijele planete i uskoro cijele galaksije...nedovoljno je akcije, početak previše podsjeća na Terminatora, prizori borbe sa sentinelima previše podsjećaju na prizore iz Thora, a wolverin bez metalnih kandži u kontekstu ovog filma i nije nešto...osjeća se zamor likova i ideja...

  • #5
    1 0

    postova:2916
    gorlock @ 4.10.2015. 9:24

    Ovaj film sam propustio pogledati, ali danas ću nastojati to nadoknaditi, pa ću nadopuniti post..

    Uglavnom vaši pozitivni komentari su jedan od razloga da sam se odlučio....

    HM, kako rekoh napisat ću nastavak posta kad pogledam.... i gledao sam u nedjelju 04.10.15 bio je na HBO-u u 17.50.h (ali nisam stigao pisati do sada) .

    I složit ću se da je film jako dobar i ocjenjujem ga sa visokih 9/10, jako me se dojmio osobito zato jer smo dobili mogućnost da upoznamo glavne likove ovog filmskog serijala, onakve kakvi su nekada bili u prošlosti.

    Živo me zanimalo kakav je bio recimo profesor Xavier u svojoj mladosti i dobio sam odgovore, kao i za ostale junake.

    Magneto me se također dojmio, ali i Mistic, ma zapravo svi....

    Da, slažem se kako su na zanimljiv način stvarne događaje iz ljudske povijesti povezali sa likovima iz ovog filma, doista budi maštu.

    Ukratko ovaj film nudi fascinatnu , zabavnu spektakularnu priču koja pokazuje koliko je zapravo ova filmska franšiza popularna zadnjih nekoliko godina.

  • #6
    1 2

    postova:108
    lukas abramović @ 6.3.2017. 12:30

    The best of the best sto se tice X-Mena...

  • #7
    1 3

    postova:67
    o_za_odmazdu @ 18.8.2017. 20:37

    Dobar film . Hugh Jackman jos jednom dokazuje koliko je zapravo dobar kao Logan/Wolwerine . 

    8/10 

  • #8
    0 1

    postova:601
    robertini @ 20.8.2018. 21:34

    kao da je netko ga stavio Xmenima duboko, duboko i gura ga...

1
Dodaj komentar
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala