Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box

Rat za slavu

1
  • #1
    3 0

    postova:264
    filmofil1983 @ 22.3.2014. 15:17

    -"Glory" je neponovljiva ratna drama o prvom crnačkom odredu u američkom Građanskom ratu.Nezaboravna glumačka postava predvođena Matthewom Broderickom,Morgan Freemanom i Oscarom nagrađenim Denzelom Washingtonom  je ono što ovaj film čini remek djelom.

    -Emocijama nabijena drama svakako spada u najbolje filmove o američkom Građanskom ratu,a još je čini većom sjajna glazba Jamesa Hornera.Osim već spomenutog Oscara za sporednog glumca Washingtona, "Glory" je osvojio još dva zlatna kipića i to za kameru i najbolji zvuk.Pogledati!

  • #2
    2 4

    postova:2527
    bearfoot @ 9.10.2015. 13:05

    nije me se baš dojmio film...očekivao sam više emocija, drame, napetost, kontroverze...prilično plošno sve prikazano, očigledno je tema prilično škakljiva i nije bilo uputno dublje čačkati...dijelom mi se krivac čini i Broderick...borbe su ispale sasvim uvjerljive...prizor s punjenjem puške, koji je kasnije slično upotrebljen i u "posljednjem samuraju", crni glumac je super odigrao...

  • #3
    1 2

    postova:57
    clauden @ 23.6.2016. 17:20

    Remek djelo.

  • #4
    0 2

    postova:1473
    buffalobill @ 24.6.2016. 12:08

    slazem se bearfootm,izbor broderica,valjda na osnovi slicnosti - fail

  • #5
    0 2

    postova:237
    pisatel @ 24.6.2016. 19:46

    Film je onako čisto solidan sa puno dobrih scena iako sa obzirom na nagrade i hvale ne donosi ništa izuzetno pošto u Americi je šokantnost prikaza ovakve rasne teme na filmu očito daleko većeg efekta, iako borba za jednakost u američkoj vojsci je potrajala do otprilike drugog svjetskog rata nakon čega je došlo do zanimljivog obrata tako da većinom baš etničke skupine najviše se i novače od tada pa na dalje.

    Meni Broderick čak i ne smeta ovdje jer mislim da je dobro prikazao baš ono što je trebalo- pomalo zbunjenog mladića koji je dogurao do visokog čina preko veza i okolnosti, što se po istini često i događalo u to vrijeme (heh događa se i danas svuda) da su jako mladi i često nesposobni klinci vodili stotine u smrt, tako da ni ovdje nije bila iznimka makar ni po rasnoj osnovi.

    Mislim da nije stvar u njemu uopće, nego pomalo mlakoj priči koja se vodi oko njega u ovom filmu, a on nekako iskače simbolički kao krivac.

    Naime zanimljivo je da se općenito često srednjovječni glumci stavljaju u uloge vojnika kada čak i u moderno vrijeme je uvijek riječ o najmlađima koji idu u rat, zato Broderick možda djeluje neuvjerljivo jer smo navikli da okorjeli glumci pred penziju glume često i mlade ratne "junake" na filmovima.

    Denzel koji je dobio oskara za svoju ulogu ne vidim što je to posebno bilo osim malo suza i drame, imao je on i daleko boljih uloga iako naravno ne baš sporednih, meni je favorit što se tiče glume vojnik Jupiter Sharts.

  • #6
    0 4

    postova:57
    clauden @ 24.6.2016. 20:53

    Ti koji jedno istinsko ozbiljno remek djelo proglašavaš "onako čisto solidnim filmom", a za životnu ulogu M. Brodericka koja praktički nosi čitav film kažeš da "ne smeta"  usudiš se meni reći da trolam kad onu Allenovsku nazovi komediju držim negledljivim smećem (što je i sam autor priznao za svoj cjelokupni opus). Ili jednostavno Woody Allen i suvisao film ne idu u istu rečenicu? 

  • #7
    2 0

    postova:1962
    aya @ 25.6.2016. 3:24

    clauden/alexije/karakterni, nemoj da ti moram ponavljati, briši odavde i ne zagađuj forum svojim trolanjem. Zbilja ti nije dosta što si dva puta izbačen, pa da se i treći puta vraćaš. Jadno.

1
Dodaj komentar
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala