Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box

Mud

1
  • #1
    4 1

    postova:416
    taurus @ 13.2.2014. 21:35

    Priča ovoga filma je sama po sebi prilično jednostavna ali nam je prezentirana na vrlo intrigantan način-kroz žudnje,dileme a ujedno i životne portrete glavnih likova.Prateći dvojicu dječaka u specifičnom periodu njihovog odrastanja kao i osebujan odnos koji razvijaju sa misterioznim "izgnanikom",publika svakom scenom dobiva jedan dio slagalice koji će naposlijetku rezultirati praktično mozaikom neostvarenih želja.Preko spomenutog odnosa režiser je povukao svojevrsnu paralelu između dječaka i muškarca.Dječaci su još uvjek naivni,nesvjesno tragaju za životnim uzorima kao i svojim identitetom te kao takvi predstavljaju sve ono što je Mud bio a i jeste-idealist vođen isključivo jednom emocijom.Film je snimljen prekrasno,prizori učmalog riječnog naselja kao i moćnog Missisipija jednostavno odišu realnošću i na momente gledajući ih moramo se podsjetiti da pratimo film a ne intermezzo sa riječnim motivima.McConaughey je sjajno utjelovio čovjeka vođenog samo jednim ciljem te konačno pokazuje da njegov potencijal prevazilazi one uloge mamca za dame u romantičnim komedijama (iako smo ga i ovdje morali vidjeti bez košulje,to je valjda već obavezno kada je on u pitanju).Treba spomenuti i dobre izvedbe djece-glumaca,jedan od rijetkih filmova,za mene,u kojemu ona nisu bila kamen spoticanja već čak oplemenjuju radnju i djeluju kao obični tinejdžeri,sa univerzalnim teen problemima.Treba istaći da žene nisu baš u lijepom svijetlu prikazane u ovome ostvarenju već kao prevrtljive oportunistice koje će ostati muškarcima vječni misterij ali istovremeno i najveća žudnja.Mud se bavi univerzalnom tematikom ljudske tvrdoglavosti i uporne potjere za mladalačkim idealima i strašću čak i onda kada ona vodi u autodestrukciju.Nekada je potrebno izdići se iznad strasti,nedosanjanih želja i jednostavno odustati od potjere za njima na vrijeme.

  • #2
    1 1

    postova:1091
    yuma @ 19.5.2015. 10:05

    Taurus je dobro secirao film, slažem se s većinom stvari. Ono u čemu se ne slažemo ću obrazložiti u nastavku. Priča je mogla biti ispričana intrigantnije, razvučena je, film definitivno predugo traje, ima puno praznog hoda i blesavih scena (da se razumijemo, ima i puno fantastičnih scena!). Ipak, nikako ne bih rekla da je ispričano na VRLO intrigantan način. U filmu vidim jedino ljubavno slijepilo glavnih muških likova (Muda i dječaka) i realne poglede na svijet (dječakov otac i Tom). I sve se vrti oko toga. Upravo zato jer je sve drugo postrani, filmu nedostaje "ono nešto" što bi me uvuklo u priču. Scenaristički je uradak pun rupa i gluposti. A ni režija onda nije laka... Kao da se redatelj nije snašao u žanru; jel to drama ili triler ili avantura, pa ima svega pomalo, a sve nešto nedorečeno. Na mah mi je Huckelberry Finn, pa malo Gooniesi, uglavnom klinac je kao sporedna uloga a sve se odvija kao da je glavna. A glavna uloga je pak sva bljedunjava, nejasna, priča je blesava... Ja sam McConaugheya jako voljela kad je počinjao karijeru, ali što je dulje taj čovjek na platnu to me više razočarava... Jedino dobro ostvarenje mu je bilo u Dobrim dečkima iz Dallasa, gdje je po mom mišljenju briljirao. Dakle, u ovom filmu nije mi to to, ne djeluje mi ludo od ljubavi, već kao razmaženo odraslo derište, magup koji ne zna ništa o stvarnom životu. Klinac, za razliku, GENIJALNO GLUMI svoju dječačku zbunjenost (primjerenu godinama, za razliku od Muda), odrastanje, prve ljubavi. Uz dječaka, genijalno su posao odradili i njegov mali frend (sporedan dečkić koji mu dobro stoji uz bok), tip koji glumi njegovog oca i onaj Tom; to je gluma, kad ti u par scena sve kažeš, a nisi klišeiziran (u klišeiziranoj ulozi - Tom).

    SPOILER

    Ne slažem se ni s tim da je McConaughey kao "morao" skinuti košulju. Morao je - košulja je čarobna, jel? ... Razočarao se u svemu i skinuo je košulju-zaštitu, jer ga baš briga. Pa ju je navukao kad je išao spašavati život. Inače, te priče oko rituala, praznovjerja... otkud to? Mogli smo onda i saznati nešto o tom Mudu a ne iznebuha veli nešto da nas "zaintrigira" a u biti mi dosađuje. Pretenciozni i nepotrebni detalji.

  • #3
    1 1

    postova:348
    masina @ 19.4.2022. 7:51
    Ma treba Muda dobro izmlatit...
  • #4
    0 1

    postova:208
    jeremiah @ 13.9.2022. 18:04
    Treba imat Muda
1
Dodaj komentar
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala