Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box

Out of the Furnace

1
  • #1
    4 0

    postova:416
    taurus @ 29.12.2013. 20:49

    Out of the Furnace predstavlja kritički osvrt režisera S.Coopera na stanje američkog društva,prikazan kroz prizmu života običnog čovjeka.Cooper,praktično,vrši disekciju socijalno-ekonomskog tkiva Amerike oboljelog od gubitka radnih mjesta kao i životne perspektive u cjelini.Dotična analiza slikovito je dočarana preko male,tmurne i odumiruće industrijske sredine gdje živjeti zapravo znači "pregurati" još jedan dan u učmaloj rutini i besperspektivnosti koja nam je zapravo svima nametnuta od raznih centara moći.Djelovanje tih centara,kao i njihovo uništavanje običnih smrtnika film prikazuje primjerom vojnika koji povratkom kući shvata da je njegov životni elan nepovratno uništen dok je "širio" demokratiju po svijetu i svjedočio grozotama rata.U takvom turobnom stanju,kao posljedica finansijske dolazi i izražena kriza morala koja "tjera" ljude da izlaz iz svoje sterilne egzistencije traže u ilegalinim aktivnostima i povezivanju sa kriminalnim miljeom.

    Ovo ostvarenje nas ujedno podsjeća na tužnu istinu da,bez obzira na ispravnost života kojeg možemo voditi,nekada jednostavno bivamo iznova povučeni prema dolje kao rezultat lične ili nepromišljenosti ostatka porodice.Naime,vladajuću oligarhiju blagostanje narodnih masa ne zanima,kako u ekonomskom tako i u zakonskom smislu (što za posljedicu ima stvaranje regija praktično neovisnih od vladavine prava,naravno na štetu običnih građana) te je često jedina mogućnost bjega iz surove realnosti te moralne bezizlaznosti ,uzimanje pravde u svoje ruke.

    Sve glumačke izvedbe su sjajne počevši od Balea koji vrlo uvjerljivo igra čovjeka kojemu je sreća okrenula leđa pa sve do Harrelsona u ulozi sadističkog kriminalca.Nemojte očekivati da budete izloženi pozitivnoj energiji gledajući ovaj film ali kao teška egzistencijalna drama koja kritikuje vještački kreiranu društvenu apatiju i ukazuje na ekonomsko-socijalnu propast prosječnih američkih sredina i njihovih žitelja ovo atipično ostvarenje je ujedno i osvježenje na poprilično ustaljenom filmskom nebu.

  • #2
    0 0

    postova:20
    srcelence @ 16.7.2014. 14:26

    Mračan film. Primjetila sam da u zadnje vrijeme kritika baš takve filmove voli i uzdiže ih u nebesa ( i serije), ali tko ne voli neka se kloni i ovog filma.

  • #3
    1 0

    postova:256
    karter @ 19.8.2014. 20:46

    Nepravedno podcijenjen film od strane i publike i kritike. Možda je malo naporan za gledanje, spor, mračan te je pri kraju ušao u neko područje klišejiziranih američkih akcića međutim svakako je zaslužio više pažnje te ga definitivno preporičam za gledanje.

    Autorova ideja je svakako bila preambiciozna, drama o kompleksnim obiteljskim odnosima uz jedno ocrtavanje nižeg američkog društvenog sloja, teškog života radnika industrijskog gradića koji umire kao rezultat ekonomske krize i jeftinijeg kineskog čelika prikazujuću i novonastalu inferiornost američke industrije prema nekim novim silama. Nade u bolje prilikom izbora obame za predsjednika, kao i nošenje sa duhovima iračkog rata u liku potpuno rastrojenog talentiranijeg Afflecka kao da su slika i naše hrvatske stvarnosti. Svidio mi se taj portret društvene situacije tog gradića u maniri Springsteenovih pjesama, kao i određene scene koje su gotovo kopirane iz Lovca ne jelene. Međutim film je sve u svemu imao potencijala i za više jer je na kraju prešao u jedan teritorij koji je malo oslabio opći dojam. Što se tiče glumaca ne zna se tko je bolji, moji favoriti Affleck kao čovjek potpuno uništen od rata i hillbilly Woody kao manijakalni ubojica s neke brdske pripizdine. 7.5/10

  • #4
    1 0

    postova:186
    boatenga @ 19.8.2014. 23:40

    Nitko ne voli filmove koji udaraju u srž društva, u kojem žive..Tako ni amerikanci ne vole ovaj i ovakve filmove, koji zrcale sliku društva u kojem su nastali..

    Ne baš maestralno, ali vrlo zadovoljavajuće..

    Odličan film..Više radi cijele atmosfere, nego samog kraja filma, koji je mogao biti svakakav, i film bi opet bio za pet..

    Podsjeća na Novi Holivud i remekdjela 1970-tih.. Namiguje

  • #5
    0 2

    postova:54
    meanmotherfucke @ 15.1.2018. 19:18

    Glumačka ekipa briljantna(Bale,Affleck,Whitaker,Harrelson,Dafoe,Saldana,Shephard)

    Ideja filma i nije loša,no loše je realizirana. Ostaje pitanje o čemu je ovaj film?

    O kritiki društva? Osveta? Kako mali,pošteni čovjek ne može uspjet? O posljedicama rata??

    I na kraju se jednostavno MORA primjetiti sličnost(plagiranje ?) sa legendarnim The .Deer Hunter.

  • #6
    0 2

    postova:112
    fiorano @ 23.5.2018. 23:21

    Svakako dobar film, ali kraj ne kužim. U prezadnjoj sceni ubije like s leđa pred policajcem. U zadnjoj sceni ga prikažu kako sjedi sam sa sobom u nekoj prostoriji. I kraj. Je li doma? Je li završio u zatvoru?

    Valjda je to i cilj, ostaviti gledatelja u razmišljanju. Ne znam. Ali film je ok.

  • #7
    1 0

    postova:11
    gogs12 @ 9.2.2019. 18:21
    Odličan film. Odlična glumačka postava, suvišni junaci. Američka provincijska depresija. Propala tvornica i puknuti ratni veterani, kao da je o Sisku
  • #8
    1 0

    postova:348
    masina @ 29.12.2019. 22:44
    Dobar. Kraj jeste malo ne jasan.
1
Dodaj komentar
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala