Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box

Igre gladi: Plamen

1
  • #1
    9 2

    postova:416
    taurus @ 26.11.2013. 21:31

    Krenuo sam gledati Catching Fire bez velikih očekivanja s obzirom da je prvi dio bio gotovo pa klasično tinejdžersko ostvarenje (iako izgrađeno na prilično originalnoj ideji).Na sreću,ovaj dio je odstupio od twilight formule i napravio je veliki iskorak naprijed u kvaliteti kako priče tako i poruka koje šalje.Fokus je prebačen,sa isforsirane teen romanse u prvom dijelu,na prikaz brutalnosti i surovosti političkog sistema u kome egzistiraju glavni junaci.Glavna odlika bezobzirnosti vladajuće garniture je naravno morbidno-sadistički reality show u kome se predstavnici potlačenih i poniženih bore do smrti.U takvom nenormalnom okruženju se (po drugi puta) nalazi glavna junakinja koja svojim odlukama i hrabrošću postaje svojevrsni simbol otpora toj tiranskoj aparaturi.J.Lawrence zaista nosi ovaj film,raspon njenog glumačkog talenta je ogroman i gledajući je gotovo pa proživljavamo sa njom sve nedaće i dileme u kojima se nalazi.P.S.Hoffman,za mene,neočekivano sjajan u jednoj od sporednih(ali ne manje bitnoj) ulozi.Knjige nisam čitao te ne mogu govoriti da li je ovo djelo dočaralo sve njihove elemente na pravi način ali kao filmsko ostvarenje je vrlo uvjerljivo prikazalo početak revolucije protiv jednog totalitarnog režima.Film vrijedan gledanja koji šalje univerzalnu poruku da iskra koja koju kreira pojedinac sa pravednim i moralnim ciljem može pokrenuti vatru u društvu i dovesti do rušenja čitavih represivnih poredaka.

  • #2
    2 5

    postova:2
    alem kendić @ 4.12.2013. 20:18

    Meni jedan od boljih u zadnjih par godina :)

  • #3
    2 3

    postova:264
    filmofil1983 @ 24.1.2014. 15:15

    -Nakon uspješnog prvog dijela serijala "Igre Gladi", drugi dio pod nazivom "Plamen" je emocijalno jači od svog predhodnika."Plamen" je dokaz da filmovi za mlade ne  moraju nužno biti u rangu "Sumraka".

    -Drugi dio serijala je puno mračniji ali i dinamičniji od svog predhodnika,te nam predstavlja hrpu novih glumaca od kojih se svakako izdvaja uvijek fenomenalni Philip Seymour Hoffman,koji nažalost nema veću ulogu u filmu..

    -Iako je moja jedina zamjerka na predugačkom uvodu koji po meni traje prvih sat vremena film je vrijedan gledanja,posebno gledanja onih koji vole ovu tematiku.Ne propustiti.

  • #4
    3 3

    postova:256
    karter @ 26.1.2014. 13:31

    Svakako napredak naprema prvome djelu, međutim to je i u nastavku prvenstveno teen ljubić i sve te prepreke su samo sredstvo oblikovanja tog ljubavnog trokuta, bez nekog inzistiranja na užasu tog totalitarističkog društva. Film je kompleksniji,s izraženijiim političkim akcentom, s tim zavrzlamama u započinjanju odnosno gušenju revolucije što u kombinaciji s tom nekom mračnijom scenografijom pa i radnjom izuzima ovaj film iz tipičnih američkih ljubavnih teen sranja, uostalom inače ga ne bi niti pogledao do kraja. Režija solidna , kao i efekti, međutim mora se reći kako su likovi odlično napravljeni i odglumljeni, o lawrence neću ni pričati međutim male ali izuzetno uspjele uloge sutherlanda, harrelsona i prvenstveno P.S. Hoffmana, te se nadam kako će se njihove role povećati u budućnosti. Ona druga dvojica su tišični dosadni plošni teen likovi. Tako jedan blockbuster koji je zabavan, nije blesav, ali bome nije ni thought provoking što bi ameri rekli, ali ugodan za pogledati i odmoriti se.

  • #5
    4 7

    postova:2527
    bearfoot @ 2.3.2015. 9:53

    kao i prvi dio, neuvjerljivo, infantilno, gotovo glupavih zapleta i raspleta, što je bilo i za očekivati jer tako ipak ide priča koja je u svojoj osnovi već toliko puta "proživljena" kroz stvarnu povijest i pisane fikcije da je nikakvo "novo" ruho "kruha i igara" ne može učiniti zanimljivom a svakako ne u teenage bullshit ruhu...da nije Sutherland-a i Tucci-a koji samom svojom pojavom i izričajem daju važnost i potpunom besmislu od filma kao što je ovaj, čak se i Hoffman utopio u besmislu, mogli bi ga komotno karakterizirati kao sadržajno b-film ali bogate produkcije, koja samo naglašava ovu jadnu obradu dekadencije i totalitarizma kao uzroka propasti gotovo svih dosadašnjih civilizacija kroz povijest  .... 

  • #6
    0 0

    postova:542
    leon123 @ 8.7.2018. 14:40
    Najbolji dio u cijelom serijalu.Nosi snaznu poruku i najmracniji je.Nije na teen trash razini. 8.6/10
  • #7
    0 0

    postova:5
    doda @ 13.7.2018. 14:10

     Zanimljiv film.

1
Dodaj komentar
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala