Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box

Zatočene

1
  • #1
    7 0

    postova:416
    taurus @ 15.11.2013. 14:18

    Turobna priča o bolesti ljudskog uma kao i granicama do kojih je čovjek spreman ići suočen sa gubitkom člana porodice.Film je to,koji na izvrstan način uvlači gledatelja u središte zbivanja omogućavajući mu da proživi sve ono kroz šta prolaze i glavni likovi.Nemoć,gnjev,pokušaj bjega iz košmarne realnosti,osjećaj lične krivice,sav taj koktel emocija (sjajno ukomponovan sa fotografijom filma)i stanja psihe preslikava se na gledatelje dajući utisak da su i oni aktivni sudionici priče.Jackman se intenzivnom izvedbom fantastično transformisao iz sada već svoje trademark uloge Wolverina u čovjeka koji ličnu patnju i bol usmjerava u agresiju dok uzima pravdu u svoje ruke a i Gyllenhaal je vrlo uvjerljiv kao prekaljeni detektiv Loki (da,dobro ste pročitali).Ostvarenje koje zasigurno nije predviđeno za ugodno obiteljsko poslijepodne ali izvrstan scenarij koji nas drži u neizvjesnosti do samoga kraja kao i likovi sa kojima se možemo poistovjetiti čine ga jednim od najboljih u posljednih nekoliko godina.

  • #2
    3 0

    postova:26
    ivoslav @ 16.11.2013. 14:09

    Vrlo dobar film, Hugh i Gyllenhaal odlični, možda sveukupni dojam malo kvari činjenica da nakon skoro 2 i pol sata filma nisu napraviti još 5 minuta završetka te tako zaokružili cijelu priču.

    8,5/10

  • #3
    4 0

    postova:256
    karter @ 17.11.2013. 20:41

    Pošto ga je taurus tako lijepo opisao i preporučio, pogledao sam ga. I slažem se da mi je to za sada jedan od top filmova ove godine, međutim predoscarovsko vrijeme tek dolazi tako da je to podložno promjenama. Film je neki miks tipične proceduralne drame u stilu csi ili bez traga i nečega što liči na mističnu rijeku iako ne toliko slojevito i glumački jako. Priča je dosta zanimljiva, naglašene vjerske ali i ostale simbolike (labirint) ali ubojica se nazire barem meni već na pola filma, tako da se tu malo gubi na iznenađenju. Režija meni nepoznatog villenueva zaista dobra kao i fotografija s tom jednom odlično stvorenom kišnom, turobnom atmosferom koja odgovara temi filma. Od glumaca bi posebno istaknuo gyylenhala kao lokija koji meni premašuje jackmanovu rolu, jedan čovjek očigledno burne i proganjajuće prošlosti, prekriven svim tim tetovažama koji je zatočen u toj svojoj opsesiji i posvećenosti poslu duboko osamljen bez ikakve emocionalne veze s ikim. To je film koji progovara o onim najužasnijim djelovima čovjeka i određenim moralnim granicama međutim nije toliko potresan niti jak kao sedam ili mistična rijeka. 8/10

  • #4
    1 3

    postova:2527
    bearfoot @ 15.12.2013. 11:33

    u cjelini dobar film, ali sa par logičkih propusta koji su valjda napravljeni samo da se opravda trajanje zapleta i neizvjesnosti a koji su meni jako pokvarili film...

    ...smeta mi i taj prenaglašeno religiozni aspekt priče,  neću više nabrajati detalje koji ipak nisu uspjeli nadvladati cjelokupnu atmosferu i napetost, likovi su dobro razrađeni i prikazani, tipična katatonija majke i agresivnost oca jednog para i sasvim drugačija, a opet tipična, druga obitelj...najlošiji dio filma je u stvari sam kraj, ziheraški i nemaštovit...

  • #5
    8 0

    postova:264
    filmofil1983 @ 14.1.2014. 22:07

    -Malo poznati redatelj Dennis Villeneuve  napravio je upečatljivo dobar triler koji gledatelja svaku minutu trajanja(a traje 153 min.) drži prikovanog uz ekran.

    -Posebnu čar ovom trileru daje i prikaz kišovite i tmurne Pennsylvanie.Težak je to i turoban triler(na trenutke i mučan),no vješto režiran i vrijedan gledanja .Ne propustiti

  • #6
    1 1

    postova:1090
    yuma @ 23.11.2014. 0:57

    Definitivno predug, no dobar triler.

    Mene ne smeta kraj,  više me smeta losa gluma supruge npr... :-)

    A inače su ostali glumci fakat ok.

    8/10

  • #7
    5 2

    postova:22
    krnja90 @ 24.11.2014. 14:19

    Film je savrsenstvo, napet od pocetka do kraja i tih 2 i pol sata prođu koda se radi o seriji.. sve pohvale svakako pogledati.

  • #8
    0 1

    postova:26
    monte_cristo @ 25.1.2016. 22:37

    Po meni, dobar triler sa jednim ogromnim ALI (za one koji gledaju film prvi put nek ne citaju jer malo detaljisem)
    Za mene licno, previse predvidljiv film. Od samog pocetka filma je jasno da je onaj momak  Alex bio kidnapovan kao mali i da mu je "ispran mozak". Ispade da to niko nije primjetio, pa ni policija. Drugi momak isto tako. Takodjer je predvidljivo bilo (barem za mene) ko je osoba koja kidnapuje.
    Triler je zaista napet, glumacka postava dobra, ali je bilo ocitih stvari za svakoga samo ne za policiju i inace za istragu.
    Kraj filma, pa moglo je i bez toga ali eto ne mozemo uvijek imati Happy end.
    Definitivno film koji je bez problema mogao trajati i manje.
    Preporuka za film, ali ka osto je rekao i @rorschach , samo za jednom pogledati.
    6,5/10 

  • #9
    2 1

    postova:392
    samuraj @ 1.6.2016. 21:26

    Imam malo podvojeno mišljenje o ovom filmu. Ima već negdje dvije godine kako sam ga pogledao i koliko se sjećam nisam bio razočaran, a isto tako niti posebno oduševljen. Pa da počmem redom.

    Gluma solidna, Jackman tu i tamo dosta teatralan Gyllenhaal najbolji. Režija je jako dobra, nekad na trenutke prespora i prerazvučena, no ipak atmosferična, podsjeća malo na Finchera u svojim najboljim danima. Za mene najlošija sastavnica filma, ujedno i ona najvažnija, je scenarij, to jest sama priča. Na početku film sluti na nešto odlično, a kasnije nažalost ide u klasičan triler. Kao što su već neki ovdje napisali, upravo u toj ranoj fazi filma sve se pokopča, a do kraja film te počne zavlačit. Jako puno scena su bespotrebne i razvučene, cijelo vrijeme čekaš još nešto, ali to nešto se ne događa. Likovi su dosta slabo okarakterizirani, Jackman kao klasičan filmski malograđanin koji uzima pravdu u svoje ruke, Gyllenhaal kao prilično hladni detektiv, a ostale uopće nebih niti znao opisati. Također je netko već napisao i to da je film sličan "Mističnoj rijeci", točnije da joj pokušava biti sličan, ali je ipak dosta slabiji.

    Film vrijedi pogledati, no daleko je meni to od nekog remek djela. Teško mi ga je ocjeniti, ali ajde naka bude 7/10, mislim da je to sasvim realna ocjena.

  • #10
    1 1

    postova:277
    marlonbrando @ 2.6.2016. 22:13

    Jedan od najpodcjenjenijih trilera u zadnji desetak godina. Oduševljen sam bio nakon prvog i nakon petog gledanja... Vrlo atmosferičan film, gluma odlična, a radnja indikativna. 

    Villeneuve je redatelj koji napokon kupi zaslužene pohvale!

  • #11
    2 0

    postova:28
    pere13 @ 26.9.2016. 21:40

    Meni nakon gledanja ovog filma ostaje dosta neodgovorenih pitanja:

    1.Je li otac preživio ili ne ?

    2. Kako su pronašli prvu djevojčicu?

    3.Tko je lik sa zamijama i njegova uloga?

    4.Na kraju krajeva sam motiv ove otmice?

  • #12
    2 1

    postova:1473
    buffalobill @ 29.9.2016. 12:06

    koliko se sjecam

    1 Prezivio je,jer je policajac cuo zvizduk zvizdaljke koju je otac dao maloji a ostala je u toj rupi,teska naiva,nakon silne istrage i prekopavanja  nisu pomakli auto ispod kojeg je otvor wtf!?
    2 pobjegla?
    3 ovo ne kuzim
    4 nekakva osveta bogu(citaj ljudima)koji im je kao oduzeo njihovo dijete(umrlo je),patoloska zavist prema onima koji imaju djecu,koji vrag

  • #13
    0 4

    postova:24
    dejvid_dunn @ 14.10.2017. 18:25

    Precenjen film ! Prisoners je projekat iz 2013 koji su mnogo ljudi proglasavali filmom godine , a ustvari je razocarenje . Kao prvo Jake . Standardno  naporan , dosadan cak i neke momente smesan . Hugh je bio solidan al ipak bi reko da je ovo najslabije od njega . Isto tako  film ima puno rupe i neobjasnete stvari i scene tipa : koji je taj lik sa zmijama , kako shvatiti kraj itn . 

    Zakljucak : Film koji je za jednom pogledati i zaboraviti . 

    6.6/10 

  • #14
    0 0

    postova:542
    leon123 @ 23.10.2017. 22:10
    Meni iskreno vrlo tezak i dobar triler.Jackman je ok,ali nista posebno,a Gynehall najbolji. 8.0/10
  • #15
    0 0

    postova:1
    kico555 @ 30.3.2019. 22:16
    Komentar za one koji gledaju film a ne razmisljaju, ja prvi puta kada sam pogledao film kraj me toliko razljutio jer sam mislio "fali kraj", nakon drugog puta kada sam ga pogledao shvatio sam koliko sam (smo) ne inteligentni, ajde samo pratite kroz cijeli film toga detektiva svaku mrvicu svoje sumnje on provjeri, jako je znatizeljan i tona drugih stvari njega karakterizira kao pravog detektiva i KRAJ FILMA JE FANTASTICAN! jer kraj ce skuziti onaj koji je film vrijedno pratio i uzivio se u detektivovu ulogu, - on je njega sigurno pronasao to zakljucujem na temelj njegovih prijasnjih postupaka i njegove osobnosti - jedna velika detektivska njuska koja nista ne zanemaruje! Obozavam ovaj film
1
Dodaj komentar
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala