Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box

Gravitacija

1 2 3
  • #1
    2 0

    postova:116
    olio @ 10.10.2013. 11:50

    nevjerojatno iskustvo.

    Svakako gledati u kinu

  • #2
    3 1

    postova:256
    karter @ 21.10.2013. 16:35

    Evo, našao vremena i pogledao ga u 3D i ako se već gleda usprkos visokoj cijeni ulaznice pravi dojam i odgovarajuće iskustvo će se dobiti tek gledanjem u 3D  jer je riječ o vizualno i tehnički besprijekorno napravljenom filmu, te Iako nisam veliki fan 3D, to je najbolji film snimljen u tom formatu koji sam pogledao. Tako da pravi heroji filma su cuaron i lubezki direktor kinematografije, a ne sandra bullock, ona je korektno to odglumila međutim mislim da bi i mnoge druge glumice to uspješno odradile.

    Film je neka kombinacija eksperimentalnog filma i blockbustera, iako preteže na blockbusterski teritorij, filozofija filma unatoč traženju skrivenih poruka u pojedinim scenama je poprilčno jednostavna, trijumf ljudskog duha i volje za životom, kao i neko ponovno rođenje na što se referiraju posljednje scene. Sad da je napet, meni i i nije nešto iz razloga

    Film iako sam laik djeluje u određenim trenucima nevjerojatno nerealno, sa brojnim deus ex machina trenucima, međutim to kao i nevjerojatni minimalizam radnje su iskupljeni vizualnom spektakularnošću filma i ljepotom krajolika koja dolazi do izražaja kako samrekao upravo u 3D formatu. Od kritičara definitivno precijenjen film a usporedbe s odisejom su smiješne, jedino im je zajedničko što se oba filma u svemiru događaju. Sve u svemu netipični blockbuster kojemu je tehnička strana filma glavni adut.

  • #3
    0 9

    postova:7
    mediablicz @ 21.10.2013. 17:35

    For me beze previse fantazije vise volim istorijske gledati nego ove svemirske Western filmovi Akcijski to su filmovi....

  • #4
    7 4

    postova:371
    cala @ 21.10.2013. 20:40

    aaa nepismenih brate      /|\ /|\ /|\

  • #5
    0 0

    postova:228
    joker12 @ 19.11.2013. 19:22

    ''Gravitacija'' je spektakularan ZF triler. Besprijekorno režiran od strane Alfonsa Cuaróna, a George Clooney i Sandra Bullcok su nezamijenjivi. Za razliku od ''Instrumentarij smrtnika: Grad od kostiju'', film ima odličen 3D efekte.

  • #6
    5 2

    postova:416
    taurus @ 16.12.2013. 21:56

    Vizualno impresivno ostvarenje koje nas drži u neizvjesnosti čitavih 90 minuta.Specijalni efekti,osim što povremeno ostavljaju bez daha,su u potpunosti u funkciji priče te niti u jednom trenutku ne idu na štetu likova niti su sami sebi smisao(što je u današnjim filmovima čest slučaj).S.Bullock izvanredna i ovo je,po meni,možda njena najzrelija uloga.S druge strane lik G.Clooney-a se na momente čini pomalo generičan (baš kao glumac koji izgovara svoj monolog a ne astronaut koji se nalazi u opasnosti) ali uprkos tome dinamika izneđu glavnih likova je vrlo dobra.Nekoliko sekvecni,u kojima imamo priliku pratiti glavnu junakinju u prvome licu,osim što su izvanredno snimljene, predstavljaju vjerovatno najvjerodostojniji prikaz perspektive astronauta kojoj ćemo se mi kao publika ikada približiti .Tema filma je zapravo pronalazak želje za preživljavanjem u naizgled bezizlaznoj situaciji kao i preispitivanje smisla života svakoga pojedinca traumatiziranog ličnim gubicima.Gravity je sjajan film koji šalje poruku da je život jedinstveno i neprocjenjivo iskustvo te ga kao takvoga treba cijeniti i boriti se za njega uprkos svemu.

  • #7
    2 2

    postova:2527
    bearfoot @ 21.12.2013. 20:39
    dosad neviđen pogled na kojem svaki avanturist zavidi astronautima, do ovog filma bio je isključivo dostupan kroz filmove dokumentarnog tipa...prekrasan film, koliko natrpan prekrasnim prizorima toliko pun gluposti od rusa kao uzrok svega u početku i besmislenosti u tehničkom smislu šo je očigledno svakome tko išta zna o inerciji mase, akciji-reakciji i gdje je šlepanje" užetom vrhunac prikazanih gluposti...orijentacija tipa zapad-istok i 12 sati besmislena je u svemiru...zašto kad su već radili takav film baziran na čisto tehničkom problemu nisu pridali posebnu pažnju upravo tehničkom aspektu...vjerojatno bi tolika pažnja prema detaljima ipak bila preskupa...dolazi do izražaja i česti problem cg likova da nemaju masu, a koja je ovom filmu vrlo bitna da bi stvorila uvjerljivost...sam uzrok nastalih problema također je vrlo nategnut i meni neuvjerljiv...zanemarim li taj aspekt, što je prilično teško, film je napet, s dosta nenadanih razvoja situacija, gluma uvjerljiva...e da, komad u gačama u svemiru je već davno i puno bolje obrađena situacija...koliko sam čitao o filmu očekivao sam više science movie a manje fiction movie...
  • #8
    5 3

    postova:2916
    gorlock @ 3.2.2014. 19:46

    Odgledao sam i ovaj film, ali ne u 3D-u, bitno za naglasiti.

    Zašto ? Ukoliko ovaj film ne gledate u 3D-u, u kinu, teško da će tu biti išta spektakularno. Na mene je čak djelovalo i uspavljujuće (možda je umor bio u pitanju?).

    Film je gotovo čista znanstvena fantastika, a i čisto sumnjam da može biti realan prikaz posla kojim se bave astronauti. Obzirom je film pokušao igrati upravo na tu kartu kako bi što zornije prikazao astronaute u svemiru, ako ovaj film ne gledate u 3D-u taj efekt će izostati.

    Nadalje da bi ovo bio SF film nedostaje mu radnje, ali i dinamike.....

    Meni osobno radnja filma je predvidljiva i drago mi je da ga nisam išao gledati u kino.

    Solidno za pogledati i to je to. Ovakovi filmovi brzo idu u zaborav.

    Zbog efekata 7/10

    Po meni su i Sandra Bullock i George Clooney imali mnogo boljih uloga od ovih u ovom filmu.

  • #9
    1 0

    postova:108
    lukas abramović @ 19.2.2014. 22:52

    Film je na početku bio malo dosadnjikav, htio sam mu u prvih pola sata dati između 7 i 8.

    Ali sredina je bila čista osmica, a kraj je bio za deset. Tako da kad se sve zbroji i podijeli.

    Moja ocjena - 9

    U svakom slučaju, preporučujem svakom. I ako ste u mogućnosti gledajte u 3D-u.

    Gravitacija 3D = Savršenstvo

  • #10
    1 1

    postova:186
    boatenga @ 20.2.2014. 14:25

    Uopće nije dosad neviđen pogled..Pa ne počine sf sa navedenim filmom..Ili nekima stvarno počinje..

    Ali to je već stara priča, mladci su jednostavno prelijeni pogledati vrhunske filmove iz prošlih desetljeća, i uvidjeti da u ovom filmu nema ništa novo..

    3D je novost, tu se slažem..

    Ali 3D sam po sebi, ne čini film remekdjelom..

    Neću nabrajat filmove, sa točno istim prikazom scena, jer nema smisla..Ako ih niste gledali, ništa značit neće..

  • #11
    1 0

    postova:2527
    bearfoot @ 20.2.2014. 16:53

    ajd nabroji igrane filmove s prizorima sa početka filma? ne, nabroji filmove s točno istim prikazom scena....ne, bolje nemoj...ništa značit neće....

  • #12
    1 2

    postova:186
    boatenga @ 21.2.2014. 12:56

    Jel' ti pišeš i na forumu.hr..Jednako tamo ima nerealnih uzdizanja filma u visine..

    Mision to Mars- scena marsa iz iste perspektive, uz orbitiranje kapsula, astronauta, hvatanje za kapsulu (stanicu), itd..

    Nije slika zemlje, već Marsa, ali na isti način..

    Red planet- požar i gašenje istog, uz isti prikaz udarca u zid kapsule prilikom ispuštanja smjese iz aparata..

    Ovakvih sličnosti ima još..Sigurno bi se i Odiseja mogla spomenuti..Teško mi se sjetiti imena svih filmova i svih scena u ovom trenutku, trebalo bi kopati i izgubiti vremena..Ovaj film to ne zaslužuje..

    Stojim kod svoje tvrdnje da je sve već viđeno..

    Edit: A možda je stvar u kognitivnim sposobnostima..Žalosno je što vam uspiju prodati muda pod bubrege, i to svaki put..Uvijek vam je novo..

  • #13
    1 4

    postova:2527
    bearfoot @ 22.2.2014. 14:15

    uuu jebote...što si pronicljiv...da ,da, ja sam taj na forumu...kako si to samo zaključio...ne samo što si izuzetno pronicljiv već imaš i posebno izraženu moć dedukcije...

    u svom izrazito nadahnutom nabrajanju filmova preskočio si Marooned...vjerujem da ti je taj film promaknuo samo zato što ti je mozak preopterećen usporedbama komentara na forumima...idi pogledaj još jednom MadMax3...vidim da je to tvoj domet uprkos ovom jadnom pokušaju diskusije, jer bi inače bio svjestan da količina  i kvaliteta sličnih i "istih" prikaza u svim ostalim filmovima zajedno nije ni približna ....zamolit ćemo admina da ti dozvoli iznimno ocjenu 11 za MM3....

    samodopadni  i umišljeni tenkre....

  • #14
    2 2

    postova:186
    boatenga @ 23.2.2014. 11:46

    Pa naravno, vrlo zrelo izlaganje na kraju završi sa uvredom..

    Inače, nikad neviđeni početak filma se može svaki dan vidjeti na htv, u špici na početku dnevnika, panorama zemlje iz svemira, sve u jednom kadru..Samo fali nacrtani George Clooney, sa svojim milozvučnim glasom..

    Smije se

  • #15
    2 0

    postova:264
    filmofil1983 @ 1.3.2014. 20:59

    -Film "Gravitacija" Alfonsa  Cuarona svakako je jedan od najvećih favorita ovogodišnje dodjele Oscara.Slažem se sa svima koji kažu da nije isti doživljaj gledati ovaj film u 3d tehnici i bez nje,no i bez 3d tehnike film pruža poseban doživljaj.

    -Nije "Gravitacija" genijalan film,no svakako je jedan od boljih SF filmova u proteklim godinama,a sve to zahvaljujući prvenstveno redatelju koji je pazio da svaki efekt bude na svom mjestu,a tu su svakao i uvijek fenomenalna Sandra Bullock i George Clooney.Ne propustiti!

1 2 3
Dodaj komentar
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala