Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box

Kralj Arthur

1
  • #1
    3 4

    postova:2916
    gorlock @ 28.7.2013. 11:00

    Čudno da nema komenatara za ovaj film. 

    Sinoć sam ga po drugi puta gledao nakon što je snimljen (2004), a prvi puta na tv-u. Tko želi gledati ima danas reprizu.

    Film je vizualno vrlo dojmljiv, dovoljno da Vas i uz silne reklame na tvu ostavi prikovane uz male ekrane.

    Solidna glumačka postava, te odlična produkcija filma ne čini ovaj film remek djelom (za mene) kao što je to Gladijator, ali scenarist David Franzoni, po meni je uspio odlično ekranizirati ovu legendu o kralju Arturu, Merlinu i maču u kamenu.

    9/10

  • #2
    1 1

    postova:416
    taurus @ 28.7.2013. 11:18

    Meni se sviđa ova ekranizacija priče o kralju Arthuru oslobođena elemenata magije i postavljena na nekim historijskim osnovama.C.Owen je odličan u filmu,ostatak ekipe nije baš na tom nivou ali radnja je vrlo solidna i vrijedi ga pogledati.

  • #3
    3 1

    postova:256
    karter @ 28.7.2013. 18:02

    Meni baš nije sjeo. Možda on je zasnovan na nekim povijesnim činjenicama ali po meni tok radnje vrlo očekivan, nemaštovit, prepun klišeja. U odsustvu magije, mističnosti, pa i prave drame, ljubavnog trokuta ovo je svedeno na tipični kao neki povijesni akcijski film. Meni clive owen smiješan u ovom filmu, u svakoj rečenici kao da drži govore tisućama ljudi, naravno prepun svih najpozitivnijih ljudskih osobina. Ja bi rekao da je skarsgard kao vođa sasa s onom bradetinom, kamenog lica i govornim minimalizmom puno upečatljiviji i dojmljiviji lik. Film je po meni neusporediv sa legendarnim excaliburom, možda što sam ga gledao kao mali i što je ostvario onda zbilja veliki dojam na mene. Upravo sve što sam gore nabrojao excalibur ima, fenomenalnu atmosferu, već spomenutu mističnost i magiju, izvlačenje onog mača iz kamena, kao i zasigurno najupečatljivije scene uz zvuk carmine burane. Sad me ovo natjeralo da ponovo pogledam excalibura, puno je prošlo. Barem neka korist od arthura.

  • #4
    0 1

    postova:311
    auran @ 28.7.2013. 20:05

    Gorlock, Taurus i Karter rekli ste sve o ovome filmu i više se nema što dodati. Slažem se sa svime napisanim (čak i s Gorlockom Namiguje). Gledljiv film, lijepi kostimi i krajolici. Posebno su mi se svidjeli likovi Tristana (Mads Mikkelsen), Bors (Ray Winstone) i Cerdic (Stellan Skarsgård).

    E da, možda će vas interesirat ovaj članak o arheološkom nalazu natpisa s imenom rimskog vojnika za kojeg se smatra da je čuveni kralj Arthur iz mita, a koji je navodno podrijetlom s dalmatinskog područja: https://www.slobodnadalmacija.hr/Kultura/tabid/81/articleType/ArticleView/articleId/158734/Default.aspx

  • #5
    4 4

    postova:260
    franz88 @ 28.7.2013. 20:21

    ...navijao sam za Sase, šteta kaj nisu uspjeli u filmu okupirati Britaniju..!

    film kao film solidna zabava, a povijesno gledano = mitomansko glorificiranje i iskrivljavanje cinjenica ili u najmanju ruku nedokazanih tvrdnji..

    ..neki drugi izvori navode kako je taj "heroj" Artur se ipak povlacio s Rimskom vojskom prema Rimu, i poginio na podrucju Dalmacije... ali eto tko zna do Engleza i njihovih superman kraljeva!

  • #6
    2 2

    postova:150
    manon @ 5.3.2016. 23:01

    Ja sam ga danas gledala prvi puta i ostala sam oduševljena. 5

  • #7
    1 0

    postova:9
    anakin @ 9.4.2016. 11:39
    Istorijske osnove ove price, su pod velikim upitnikom, tako da ovu verziju price o Artruru gledam kao slobodnu interpertraciju tvoraca ovog filma. U svakom slucaju interesantna verzija legende o kralju Artruru, nista spektakularno ali gledljivo. Ocena 7/10
1
Dodaj komentar
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala